Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:Συγχαίρει τον εαυτό της, επιτίθεται σε Πατούλη για το «1ο τουρνουά Αλληλεγγύης»!

«Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»:
Άηθες δελτίο τύπου από το γραφείο τύπου της διοίκησης Πατούλη
Το Σάββατο  19 Μαρτίου 2016,  η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αμαρουσίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το 1ο τουρνουά Αλληλεγγύης, με ποδοσφαιρικούς αγώνες, στο οποίο συμμετείχαν μαθητές των σχολείων της πόλης μας. 
Κατά τη διάρκεια των αγώνων συγκεντρώθηκαν προϊόντα, για τους πρόσφυγες και τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, που έφεραν γονείς και πολίτες της πόλης μας, ενώ δεκάδες εθελοντές προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για αυτόν το σκοπό.
 Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή για τους εθελοντές και τους διοργανωτές, ήταν όταν ο συμπολίτης μας κ. Πέτρος Δαμιανός(ο καθηγητής του Νίκου Ρωμανού!), διευθυντής του σχολείου του Κέντρου Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα και περιφερειακός σύμβουλος(με το συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ της Ρένας Δούρου!!!), έφερε δύο κούτες με σαπούνια, που παρασκεύασαν οι μαθητές τους, ειδικά για τα μικρά προσφυγόπουλα, συνοδευόμενες με κείμενο ευχών στα ελληνικά και τα αραβικά.
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» συγχαίρει, την  Ένωση Γονέων((πρόεδρος της οποίας είναι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό τους Β. Μπούρας!), τόσο για την πρωτοβουλία της και την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης, όσο και επειδή κατάφερε να εκφράσει την ανθρωπιστική διάθεση της κοινωνίας, να αναδείξει την αξία της αλληλεγγύης και να ενισχύσει την  συνοχή στην πόλη μας, χωρίς κομματικές επιδιώξεις και καπελώματα από κανέναν.
Δυστυχώς όμως το γραφείο τύπου της διοίκησης Πατούλη είχε άλλο σκοπό. 
Μοναδική παραφωνία η επιδίωξη του κ. Δημάρχου να προβάλει, όπως πάντα, τη διοργάνωση σαν δική του υπόθεση
Όσοι συμπολίτες ενημερώθηκαν από την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της διοίκησης Πατούλη, δυστυχώς παραπληροφορήθηκαν, αφού βρίθει από ανακρίβειες και λάθη. Οι συντάκτες του δελτίου τύπου, δεν μπήκαν καν στον κόπο να ρωτήσουν τους διοργανωτές πριν το γράψουν.
ΛΑΘΟΣ 1ο : Ο τίτλος του τουρνουά
ΛΑΘΟΣ 2ο : Ο αριθμός των δημοτικών και των γυμνασίων που έλαβαν μέρος
ΛΑΘΟΣ 3ο : Ο χώρος του ARENNA SOCCER CLUB δεν παραχωρήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, αλλά στην Ένωση Γονέων που το ζήτησε και βρίσκεται στην περιοχή της Δωδώνης και όχι στον Παράδεισο όπως αναφέρει.
Το δελτίο τύπου της διοίκησης Πατούλη, τους μόνους που αναφέρει πως παραβρέθηκαν στην εκδήλωση είναι ο κ. δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του, παραλείποντας προκλητικά τόσο τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κ. Καραμέρο και τους περιφερειακούς συμβούλους κα Βέττα και κ. Δαμιανό, όσο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
«Ξέχασαν» επίσης να αναφέρουν τους δεκάδες συμπολίτες μας εθελοντές, που πρόσφεραν για την επιτυχία της εκδήλωσης, εστιάζοντας στην «υποστήριξη του Δήμου» που δυστυχώς περιορίστηκε στο να στείλει, με τα χίλια ζόρια, ένα φορτηγό για να παραλάβει τα προϊόντα που προορίζονταν για το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου.
Άλλο ένα άηθες δελτίο τύπου της διοίκησης Πατούλη, που προφανώς υπηρετεί τον «απόλυτο άρχοντα» και όχι την έγκυρη πληροφόρηση των Μαρουσιωτών που το χρηματοδοτούν.
                                                                Για το γραφείο τύπου
                                               Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι
                                               Ζέτα Πολίτη 699 3438665 zpoliti@gmail.com
==============================================================
                                        ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ  
           ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ 
                        Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και η καταγωγή των γονέων του είναι από την Ηλεία και την Μικρά Ασία. Κατοικεί στο ανατολικό Μαρούσι από το 1999, αλλά πήγε Γυμνάσιο και Λύκειο στην περιοχή του Παραδείσου Αμαρουσίου.

Έχει σπουδάσει Χημεία και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Γερμανία και στην Ελλάδα και διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις στην Χρηματοοικονομική αξιολόγηση επενδύσεων και στην Ασφαλιστική επιστήμη.
Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και στο παρελθόν έχει εργαστεί σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα και ως καθηγητής.
Μιλά άπταιστα Γερμανικά και Αγγλικά.
Είναι παντρεμένος με την Αμαλία Καστρινάκη, Νηπιαγωγό με καταγωγή από τα Χανιά και έχουν δύο παιδιά την Εμμανουέλλα και τον Ελευθέριο.
Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση και συμμετέχει σε συλλόγους και σωματεία της πόλης μας με κύριο άξονα ενδιαφέροντος τα Σχολεία, την εκπαίδευση των παιδιών μας, τον αθλητισμό και την οικολογία («Κασταλία»).
Είναι:
Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου
Αντιπρόεδρος εξωραϊστικού συλλόγου «Δωδώνη»
Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου
Μέλος ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Α’θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου
Μέλος ΔΣ της Σχολικής Επιτροπής Β’θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου
Μέλος (αν.) της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου.
==============================================================

12 ερωτήσεις στον Πέτρο Δαμιανό

Είναι διευθυντής Γυμνασίου - Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα. Είναι ο καθηγητής του Νίκου Ρωμανού, ο άνθρωπος που δήλωνε πρόθυμος να τον συνοδεύει στη σχολή του προκειμένου να του επιτραπεί η παρακολούθηση των μαθημάτων
Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείστε µε την εκπαίδευση των νέων στις φυλακές. Τι σας παρακίνησε; 
 «Η εσωτερική ανάγκη προσφοράς και δικαίου. Το "κλικ" ίσως έγινε µε αφορµή την περιγραφή µιας συναδέλφου: είχε πάει µε τους µαθητές της στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να δώσουν κάποια αντικείµενα. Πέρασε µπροστά από τον χώρο που βρίσκονταν οι ανήλικοι. Είχαν βγάλει τα χέρια έξω από τα κάγκελα και δεν ζητούσαν τα πράγµατα, αλλά φώναζαν "Χρόνια πολλά". Ηταν Χριστούγεννα».
Πώς ξεκινήσατε; 
 «Εν έτει 1994 ως εθελοντής χτύπησα την πόρτα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Με παρέπεµψαν σε µια υπέροχη γυναίκα, την Κική Μπαρδάνη, που ήταν τότε τµηµατάρχης σωφρονιστικής πολιτικής ανηλίκων. Εκλεισε την πόρτα, κατέβασε το τηλέφωνο και µου εξήγησε τι συµβαίνει στις φυλακές. "Tώρα ξέρεις. Ξεκίνα από όπου θέλεις" µου είπε».
Σε πόσες φυλακές νέων λειτουργούν σήµερα σχολεία;  
«Σε όλες υπάρχει Δηµοτικό και Γυµνάσιο. Δυστυχώς όµως µόνο στον Αυλώνα λειτουργεί και Λύκειο».
Ποιο είναι το µεγαλύτερο πρόβληµα που αντιµετωπίζετε;
 «Η διαβίωση των µαθητών. Πώς να έρθει κάποιος στο σχολείο έπειτα από ένα βίαιο βράδυ; Βλέπω το χτύπηµα στο κεφάλι του, ξεκινάει το µάθηµα και παίζουµε και οι δύο θέατρο. Υπάρχει µία µόνο λύση: ένας κρατούµενος ανά κελί. Υπάρχουν χώρες που το έχουν κατοχυρώσει στο Σύνταγµά τους. Το άλλο µεγάλο πρόβληµα είναι η µη έγκυρη στελέχωση του σχολείου, κάτι που συµβαίνει τα τέσσερα τελευταία έτη».
Πώς είναι οι σχέσεις του σχολείου µε τη διοίκηση των φυλακών;
 «Αρκετά καλές - και µε την τωρινή διοίκηση και µε την προηγούµενη. Παλαιότερα είχαµε προβλήµατα. Οι µαθητές, για παράδειγµα, τιµωρούνταν µε την "ποινή της πείνας". Τι εννοώ; Στις 11.30 π.µ. ξεκινά το φαγητό στη φυλακή. Οι µαθητές που έφευγαν από το µάθηµα για να φάνε δεν µπορούσαν να ξαναγυρίσουν µετά στο σχολείο. Αυτοί που επέλεγαν να µείνουν στο σχολείο έµεναν νηστικοί».
Το σωφρονιστικό σύστηµα έχει γενικότερα τιµωρητικό χαρακτήρα;  
«Θεωρητικά και βάσει των νόµων δεν έχει, στην πράξη όµως χρειάζεται δουλειά. Μια φυλακή δεν µπορεί να υπάρξει χωρίς φύλαξη, αλλά από εκεί και πέρα χρειάζονται και δοµές: κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, οι οποίοι σε κάποιες φυλακές λείπουν και σε κάποιες είναι πολύ λίγοι».
Ποιοι είναι οι µαθητές σας; «Παιδιά ταλαιπωρηµένα. Συµβαίνει το εξής: δεν υπάρχει ατοµικό δελτίο µαθητή στη φυλακή που να µην έχει τρεις- τέσσερις µεταγραφές µε αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος από τα σχολεία που φοιτούσε πριν. Ισως τα παιδιά να µην έφταναν στη φυλακή αν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστηµα δεν τα απέρριπτε».
Και αυτά τα παιδιά πώς γίνεται να αγαπήσουν ξανά το σχολείο; 
 «Δίνοντάς τους αγάπη και σεβασµό».
Αισθάνεστε ποτέ ανίσχυρος µπροστά τους;  
«Ναι. Πολλά από αυτά τα παιδιά δεν µπορούν να πληρώσουν δικηγόρο για τη δίκη τους. Προκειµένου να βρουν κάποιον να τα υπερασπιστεί θα υποθηκεύσουν το µέλλον τους σε επικίνδυνους ανθρώπους που θα τα περιµένουν έξω όταν βγουν».
Ο Νίκος Ρωµανός νιώθει δικαιωµένος σήµερα; 
 «Θεωρώ πως ναι. Ο Νίκος αυτή τη στιγµή δουλεύει πολύ για να περάσει µέσα από το κελί του το 1/3 των µαθηµάτων του εξαµήνου, ώστε σύµφωνα µε την τροπολογία να του επιτραπεί να παρακολουθεί τα µαθήµατα πηγαίνοντας πλέον κανονικά στη σχολή του. Θέλω τον Νίκο µε τις απόψεις του µέσα στην κοινωνία και όχι έξω από αυτήν. Του το χρωστάµε».
Εκλεχθήκατε περιφερειακός σύµβουλος µε τον συνδυασµό της Ρένας Δούρου. Τι προσδοκάτε από τον ΣΥΡΙΖΑ;  
«Να υλοποιήσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του. Από ό,τι φαίνεται από τις πρώτες ηµέρες του στην εξουσία, θα γίνουν πραγµατικότητα».
Ποιο είναι το όνειρό σας; «Κάθε φυλακή να έχει το σχολείο της και να ικανοποιεί όλες τις αιτήσεις αυτών που θέλουν να πάνε σχολείο. Δεν µιλάω µόνο για τις φυλακές κράτησης νέων, αλλά για όλες τις φυλακές». 
* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015
=================================================================
Δαμιανός Πέτρος του Σωτηρίου

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Παντρεμένος με δύο κόρες. Σπούδασε Μαθηματικά - ΜΔΕ στην Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας. 

Υπεύθυνος του Γυμνασίου και Λυκείου  του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. 
Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση στις φυλακές και Πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματός της. Εθελοντής με εκπαιδευτική δραστηριότητα σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου