Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ευθεία νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλών απευθείας στους Δήμους ζήτησε ο Γ. Πατούλης

Γ.Πατούλης: Μόνο μέσω των Δήμων η διαδικασία για την παραχώρηση της χρήσης των παραλιών
Τη διαβεβαίωση ότι η ΚΕΔΕ δεν θα αιφνιδιαστεί αλλά θα έχει πλήρη ενημέρωση σχετικά με τις αποφάσεις που δρομολογούνται για τη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των αιγιαλών, έλαβε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης από τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Πατούλης επισήμανε στον κ. Αλεξιάδη ότι η όποια νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά στη διαδικασία παραχώρησης της χρήσης των παραλιών θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης με την ΚΕΔΕ, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση πως οι Δήμοι πρέπει να έχουν πρωταρχικό ρόλο στο ζήτημα της παραχώρησης των παραλιών.

Παράλληλα μετέφερε το «δίκαιο» φόβο που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στη νησιωτική, διαμηνύοντας πως το ενδεχόμενο αφαίρεσης των σχετικών αρμοδιοτήτων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση θα σημάνει τεράστια απώλεια εσόδων, που ήδη έχουν προϋπολογιστεί στους δήμους ενώ, όπως ανέφερε, θα προκληθούν έντονες αντιδράσεις που θα δυσχεράνουν την εφαρμογή της όποιας απόφασης ληφθεί. 
Επίσης τίθενται ζητήματα που αφορούν στην προστασία του Περιβάλλοντος και της φυσιογνωμίας των παράλιων περιοχών και όλης της επικράτειας.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατόπιν σχετικής ενημέρωσης τόσο από τον κ. Αλεξιάδη όσο & από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Ν. Ματζάκο ότι καταρτίζεται, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, Κοινή Υπουργική Απόφαση για το σχετικό θέμα, διατύπωσε την πρόταση να υπάρξει άμεσα ευθεία νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση χρήσης αιγιαλών στους Δήμους.
Από την πλευρά του ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε πως είναι δεδομένη η διάθεση συνεργασίας με την ΚΕΔΕ και τόνισε πως στόχος είναι να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση για το θέμα.
Κατά τη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς ΚΕΔΕ, εκτός από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, ο νομικός σύμβουλος Π.Ζυγούρης και ο Γενικός Διευθυντής Ε.Πάνου.
                                                                             ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                  Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                                      E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου