Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Ετοιμος να προκηρύξει άμεσα το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Πολυδρόσου, ο Δήμος Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου εκφράζει την ικανοποίησή του που έστω και με καθυστέρηση οκτώ μηνών, εγκρίθηκε τελικά από το «Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής» η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας της Πολεοδομικής Ενότητας του Πολυδρόσου, βάσει της μελέτης που κατέθεσαν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, είναι έτοιμοι κι αύριο κιόλας να υπογράψουν το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης που πρέπει τώρα, ως συνέχεια της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, να μας αποσταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να προχωρήσουμε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την υλοποίηση του απαραίτητου αυτού έργου.
Όσον αφορά στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Αντιπεριφερειάρχη, για το έργο, στην οποία γίνεται αναφορά για έλλειψη ενός εγγράφου του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο φάκελο της μελέτης που είχε υποβληθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου, στην οποία έλλειψη οφείλεται δήθεν η καθυστέρηση στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, θα θέλαμε να επισημάνουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι:
Η αναζήτηση και προσκόμιση του συγκεκριμένου εγγράφου από το Υπουργείο δεν εμπόδιζε τη διαδικασία της υπογραφής της σύμβασης. Η μελέτη ήταν απολύτως ώριμη και υλοποιήσιμη και θα μπορούσε να μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία παράλληλα ώστε να μην χαθούν οκτώ πολύτιμοι μήνες.
Αυτή η άποψη ενισχύεται από το γεγονός ότι τελικά η μελέτη που υποβλήθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου ενεκρίθη στο σύνολό της και χωρίς καμία αλλαγή ή διόρθωση από πλευράς Υπουργείου. Βάσει αυτής της μελέτης προχωρά η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης. Γεγονός που επιβεβαιώνει και την πληρότητά της αλλά και το ότι η έλλειψη του συγκεκριμένου εγγράφου ήταν προσχηματική.
Πρέπει όμως, επίσης, να αναφέρουμε ότι για να μας δοθεί το έγγραφο αυτό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, χρειάστηκε να περάσουν άλλοι πέντε μήνες.
Σε κάθε περίπτωση, έστω και με καθυστέρηση για την οποία ο μόνος που δεν ευθύνεται είναι ο Δήμος Αμαρουσίου, το έργο προχωρά κι αυτό δεν μπορεί, παρά να μας ικανοποιεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου