Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Διανομή οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ευπαθείς συμπολίτες μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η τρίτη διανομή δεκάδων τόνων οπωροκηπευτικών προϊόντων πρώτης ποιότητας, υπό το συντονισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη στους έξι Δήμους της σύμπραξης Βόρειου Τομέα «Αμάλθεια», με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Αμαρουσίου.
Ειδικότερα, παραδόθηκαν 28 τόνοι πορτοκάλια,  στο πλαίσιο εφαρμογής των συμπληρωματικών μέτρων στήριξης των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στους ευπαθείς συμπολίτες μας.     
Η διανομή στο χώρο στάθμευσης του ΟΑΚΑ, παρούσης της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κας Ελένης Λέκκα ολοκληρώθηκε με την παράδοση στους Εταίρους Δήμους  της Σύμπραξης αντίστοιχων ποσοτήτων πορτοκαλιών και συγκεκριμένα  στους Δήμους:
Λυκόβρυσης - Πεύκης(1.500 kg), Πεντέλης(6.000 kg), Φιλοθέης - Ψυχικού(800 kg), Παπάγου - Χολαργού(2.000 kg), Μεταμόρφωσης(7.000 kg), ενώ ενισχύθηκαν επίσης η Ιερά Μητρόπολη Κοιμήσεως Θεοτόκου  (700 kg), το Χαμόγελο του Παιδιού (1.000 kg) και το Ινστιτούτο Πρόληψις  (2.500 kg).  
Ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε τους 6 τόνους που παρέλαβε σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, στους δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ  και στους ωφελουμένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Επίσης μεγάλες ποσότητες διανεμήθηκαν σε ξενώνες και ιδρύματα του Δήμου Αμαρουσίου (Εστία Ηπιόνη, Σπίτι Χριστιανικής Αγάπης, οικοτροφείο Αμαλιείο, Ίδρυμα Χατζηκώνστα , Ξενώνας Ελίζα SOS, ξενώνας Σισμανογλείου, στο Πολυδύναμο Κέντρο Ημέρας της ΕΠΑΨΥ  και στον ξενώνα Αριάδνη.
Με την ευκαιρία της παράδοσης των προϊόντων  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε:
«Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία πρωτοστατεί στην οργάνωση δράσεων  για την αντιμετώπιση της φτώχειας.
Οι Δήμοι του Βόρειου Τομέα που συγκροτούν την Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» συνεργάζονται ιδανικά για την επίτευξη του κοινού σκοπού μας προς ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου. Εκφράζω τις βαθιές ευχαριστίες μου σε όλους όσους συμβάλουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα της προσπάθειας μας αυτής.
Σε τακτά χρονικά διαστήματα σχεδιάζουμε ανάλογες δράσεις για τη διανομή  εποχικών προϊόντων που είναι  απολύτως απαραίτητα σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό που πλήττεται από την κρίση.»           
Στο πλαίσιο αυτό, μόλις προσφάτως διανεμήθηκαν επίσης 22 τόνοι ακτινίδια εγχώριας παραγωγής, αρίστης ποιότητας στους έξι Δήμους της Σύμπραξης του Βόρειου Τομέα «Αμάλθεια».
Συγκεκριμένα έλαβαν: 
Λυκόβρυσης – Πεύκης(1.000kg), Πεντέλης(3.000 kg), Φιλοθέης – Ψυχικού(800 kg), Παπάγου -  Χολαργού(3.000 kg), Μεταμόρφωσης(10.000 kg), ενώ ενισχύθηκαν επίσης η Ιερά Μητρόπολη Κοιμήσεως Θεοτόκου (500 kg) και το Χαμόγελο του Παιδιού(10500kg) .
Ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε τους 2 περίπου τόνους που παρέλαβε σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, στους δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ  και στους ωφελουμένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Επίσης  ποσότητες διανεμήθηκαν σε ξενώνες και ιδρύματα του Δήμου Αμαρουσίου (Εστία Ηπιόνη, Σπίτι Χριστιανικής Αγάπης, οικοτροφείο Αμαλίειο, Ίδρυμα Χατζηκώνστα , Ξενώνας Ελίζα SOS, ξενώνας Σισμανογλείου και στο Πολυδύναμο Κέντρο Ημέρας της ΕΠΑΨΥ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου