Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Στις 6:00 μ.μ. η διάλεξη του κ. Πέτρου Καψάσκη, «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»

Γιοβάννα, Πέτρος Καψάσκης, Πολιτιστική Διπλωματία & Αλέκος Φασιανός 
Μία επίκαιρη διάλεξη με θέμα: «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στο ιστορικό παρόν» διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου, με ομιλητή τον υποψήφιο διδάκτορα Πολιτιστικής Διπλωματίας 
κ. Πέτρο Καψάσκη, σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).
«Η επιλογή του θέματος απορρέει από την ιστορική ανάγκη να ανοίξει η συζήτηση για τον επαναπροσδιορισμό της Ελληνικότητας. Δηλαδή, των αξιών και των προτεραιοτήτων εκείνων που διέπουν σήμερα την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία η οποία δεν ζει στον εαυτό της και για αυτό προτιμά να ζει ενοχικά και να διατηρείται ποριζόμενη με τις αναμνήσεις της.
Σε ένα κόσμο εν εκρήξει, όπου όλα κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα η Ελλάδα για να ζήσει καλείται πρωτίστως να δημιουργήσει και με εργαλεία της τη γλώσσα και την παράδοση να εξέλθει ζωντανή από την κρίση επιστρέφοντας ξανά στον ιστορικό χρόνο» σημειώνει ο κ. Καψάσκης.               
Την εκδήλωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους δύο από τους γνησιότερους και ιστορικότερους Έλληνες εκπροσώπους του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού, ο εικαστικός Αλέκος Φασιανός και η ερμηνεύτρια, ποιήτρια και συγγραφέας Γιοβάννα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης , θα βραβεύσει τον Αλέκο Φασιανό, τιμής ένεκεν για την προσφορά του στον Ελληνικό Πολιτισμό, τις Τέχνες και τα  Γράμματα.
Εικαστικά έργα του εμπνευσμένα από την Ολυμπιακή Ιδέα τιμούν την Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «Σπύρος Λούης», μαζί με τα έργα και άλλων διάσημων Ελλήνων ζωγράφων. Τα έργα που είναι πραγματικά αριστουργήματα φιλοτεχνήθηκαν ύστερα από πρόταση του Δήμου Αμαρουσίου.    
                   Την εκδήλωση θα διανθίσει με την απαγγελία ποιημάτων η Γιοβάννα.   
==================================================================
                                                 Λίγα λόγια για τον Πέτρο Δ. Καψάσκη
 Ο Πέτρος Δ. Καψάσκης γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται απο τη Ζάκυνθο, όπου η οικογένεια του εγκαταστάθηκε στο νησί περί τα 1534. 
Εν συνεχεία φοίτησε στο Ιταλικό Γυμνάσιο της Ρώμης «Βιτόριο Αλφιέρι» και συνέχισε το λύκειο στο διεθνούς φήμης ιταλικό ινστιτούτο Μαρία Μοντεσσόρι της Ρώμης. 
Κατόπιν εισήχθη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία, ενώ παράλληλα πραγματοποίησε την πρακτική του στο Υπουργείο Εξωτερικών και τη Διπλωματική Ακαδημία. 
Εν συνεχεία, αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο στο Τμήμα της Γεωπολιτικής και Ασφάλειας του Royal Holloway University of London
Σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα, όπου θα συνεχίσει με το διδακτορικό του στη Πολιτιστική Διπλωματία και τις Μυστικές Υπηρεσίες.
                                          ΠΗΓΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ:www.spirospero.gr           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου