Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ποιον Θίασο να διαλέξω;

Όσοι πίστεψαν ότι ο κ. Αλέξης Τσιπρας & η κυβέρνηση  του πήραν το βάπτισμα του πυρός στις 12 Ιουλίου & από την στιγμή που θα πέρναγε στο Κλαμπ των Μνημονίων ο δρόμος θα ήταν λεωφόρος στρωμένη με λουλούδια & κολακευτικά σχόλια από τον Φρανσουά Ολαντ, γλυκόλογα από την Ανγκελα Μερκελ & άφθονο χρήμα από τον Μάριο Ντράγκι, μάλλον βιάστηκαν.
Έπρεπε να περιμένουν τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο του σωτηρίου έτους 2015.
Στο κατήφορο που μπήκε αυτή η κυβέρνηση από την Άνοιξη με την δήθεν διαπραγμάτευση, το δήθεν δημοψήφισμα και το υπαρκτό τρίτο Μνημονιο  δεν υπάρχει σταματημός. 
Με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση είπε ΝΑΙ σε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών στις 12 Ιουλίου, ακριβώς με τον  ίδιο τρόπο ο κ. Τσιπρας είπε ΝΑΙ προχθές στις απαιτήσεις των γερμανών  για το προσφυγικό.
Αυτός ο κατήφορος του ΝΑΙ σε ΟΛΑ, δεν έχει γυρισμό, αλλά και δεν οδηγεί πουθενά. 
Για το προσφυγικό δεν χρειάζονται πολλά λόγια. 
Οι 50.000 καταρχήν «αποθηκευμένοι» πρόσφυγες προκειμένου να μην φθαρούν στα σύνορα της Γερμανίας, είναι το λιγότερο.
Ο κ. Τσίπρας διευθύνει μια ορχήστρα - μπουλούκι - το έλεγαν παλιότερα ίσως και θίασο, που κανείς δεν ξέρει τι θέλει και τι πρέπει να κάνει.
Μόνο ίσως ο Ευκλείδης Τσακαλωτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης ξέρουν τι πρέπει να γίνει (αφού με τον κ. Τσιπρα μαζί υπέγραφαν και τουλάχιστον οι δυο τους δεν έχουν άλλοθι της ελλειπούς γνώσης αγγλικών). Αλλά, τουλάχιστον ο Ευκλείδης, δεν έχει καμία διάθεση να υλοποιήσει.
Όλοι οι άλλοι πραγματικά δεν αξίζουν να είναι υπό τον Αλέξη Τσιπρα. 
Πιο πολύ θα ταίριαζαν σε θίασο του Χαϊκάλη.
Ο κ. Μάρδας αφού συγκλόνισε το Πανελλήνιο βρίσκοντας καθ’ οδόν προς το γραφείο του τα 400 εκ ευρώ που του έλειπαν για να πληρώσει συντάξεις, τώρα έβαλε σκοπό της ζωής του να κάνει …θερινό Νταβός ένα ακατοίκητο νησάκι. Πάλι καλά που βρήκε αντικείμενο να ασχοληθεί καθώς ο Νίκος  Κοτζιας ο άμεσος προϊστάμενος του, μάλλον δεν έχει σκοπό να αφήσει την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις της χώρας στα χέρια του ερασιτέχνη κ. Μάρδα.
Ο κ. Κατρουγκαλος, που μέχρι πριν οκτώ μήνες δικηγορούσε εναντίον των Μνημονίων και υπέρ των εργαζομένων, τώρα δίνει μάχη εναντίον των εργαζομένων και υπέρ του Μνημονίου ενώ το δικηγορικό γραφείο του και οι συνεργάτες του δίνουν μάχη για να αποκρούσουν την “αντεργατική αντεπίθεση” του Κατρουγκαλου.
Εκείνη η κυρία που θα μοίραζε γεμιστά στον κοσμάκη, μουγκάθηκε. Μούγκα στην Στρούγκα για τις κάρτες των φτωχών που πάνε στα σουπερ μάρκετ και τους λένε ότι η κάρτα που τους μοίρασε η Θεανώ δεν έχει άλλες μονάδες. Το κοινωνικό κράτος  του ΣΥΡΙΖΑ πάει, τέλειωσε.
Όσο για τον Φίλη, ας τον χαρεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που τον διάλεξε. 
Έναν τύπο που προσπαθεί κάθε μέρα να αποδείξει πόσο λάθος επιλογή έγινε στο πρόσωπο του, πόσο καταστροφική για την χώρα μπορεί να είναι μια (υποτιθέμενη) Αριστερα, που μισεί την Αριστεία, που σιχαίνεται εκείνον που διακρίνεται, που εγκληματικά επιχειρεί να επιβάλει την ομοιομορφία και την ισοπέδωση.
Εξάλλου ο κ. Φίλης δεν έχει νοιώσει τον ανταγωνισμό και την άμιλλα. 
Στο ασφαλές περιβάλλον του κομματικού σωλήνα της περιθωριακής ανανεωτικής αριστεράς μεγάλωσε, πτυχίο δεν χρειάστηκε να πάρει, μισθό άκοπα έπαιρνε από την κομματική ΑΥΓΗ, νομίζει ότι όλοι οι έλληνες έτσι έζησαν…
Και τώρα που κατάλαβε ότι υπάρχει κι άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα που παλεύει και δημιουργεί, στράβωσε. Και τους εκδικείται. 
Στην γραμμή Μπαλτά. 
Του συνοδού του κ. πρωθυπουργου στην Νέα Υόρκη, του συνοδού του στο τραπέζι με τον Ολαντ…
Απλώς την άλλη φορά ο κ. Μπαλτάς εκτός από συνοδός πρωθυπουργού ας γίνει και σύμβουλος του κιόλας: ούτε με τα χέρια στην τσέπη κάθεσαι σε Οικογενειακή Φωτογραφία των Ευρωπαίων ηγετών, ούτε στέκεεσαι με πόδια ανοικτα μπροστά στον Άγνωστο  Στρατιώτη..
Αυτό το κάνεις αν είσαι αμυντικός, στημένος σε τείχος για φάουλ του Ροναλντο.
Αλλιώς αφήνεις τον Τσιπρα και πας με Χαϊκάλη. 
Ο τελευταίος πιο πολλά εισιτήρια θα κόψει. Και εμείς θα τα πληρώσουμε λιγότερο…
                                           Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΕΤΡΑΚΗ
                         
                                                        mignatiou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου