Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Επειδή 28η Οκτωβρίου δεν είναι μόνο τα τραγούδια της αξέχαστης Σοφίας Βέμπο...

Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε και στην πόλη μας την επέτειο του μεγαλειώδους και ιστορικού ΟΧΙ του ελληνικού λαού απέναντι στις ξένες δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.
Αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλα τα θύματα και τους αγωνιστές που υπεράσπισαν με το αίμα τους την τιμή και την αξιοπρέπεια της πατρίδας στα πεδία των μαχών.
Υποκλινόμαστε μπροστά σε όλες και όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1940-1944 που δεν αποδέχθηκαν την υποδούλωση, αγωνίστηκαν ενάντια στον ξένο καταχτητή σε πόλεις και στα βουνά, υπεράσπισαν το λαό από την πείνα και την κακουχία, δημιούργησαν μέσα στην κατοχή την Ελεύθερη Ελλάδα και τέλος συνέβαλαν αποφασιστικά στη μεγάλη αντιφασιστική νίκη και την πτώση του ναζισμού.
Η Δημοτική Αρχή, ειδικά φέτος που για πρώτη φορά τιμήθηκε η επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας στις 12 Οκτωβρίου 1944, έχει την υποχρέωση να υλοποιήσει την υπερδεκαετή εκκρεμότητα της κατασκευής μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην πόλη και να τιμήσει τους Μαρουσιώτες που έλαβαν μέρος σε αυτή.
Καλούμε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον κ. Δήμαρχο να λάβει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να στηρίξει την καταβολή του δημόσιου χρέους της Γερμανίας προς την Ελλάδα ύψους 278-340 δις. Ευρώ ως αποζημίωση για τις καταστροφές που προξένησαν στη χώρα μας τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
                                                         Για το Γραφείο Τύπου
                              Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι
                                                               Ζέτα Πολίτη
                                                               6993 43 86 65
                           ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου