Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

«Στον αέρα» τα αθλητικά σωματεία Αμαρουσίου & Πεύκης – Λυκόβρυσης

Καμία δέσμευση και χρονοδιάγραμμα για την ανακατασκευή & αδειοδότηση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης από την Περιφέρεια Αττικής.
Η διασφάλιση της αδειοδότησης και κατά συνέπεια της ομαλής λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης,  αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τους πολίτες και τα αθλητικά σωματεία των δύο γειτονικών Δήμων,  Λυκόβρυσης - Πεύκης και Αμαρουσίου. 
Στο χώρο αυτόν αθλούνται καθημερινά δεκάδες πολίτες και αθλητές συλλόγων, ενώ φιλοξενούνται και αγωνιστικές δραστηριότητες τοπικών πρωταθλημάτων.
Οι  ασφυκτικές προθεσμίες για την αδειοδότηση του Σταδίου Πεύκης
Ο κίνδυνος να μην εξασφαλιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου η άδεια λειτουργίας του συγκεκριμένου αυτού αθλητικού χώρου, αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει κάποιες σημαντικές εργασίες συντήρησης, είναι πολύ μεγάλος. 
Το κόστος των εργασιών αυτών δεν μπορεί να το καλύψει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης, στον οποίο ανήκει το Στάδιο. Επίσης, η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προβλέψει στον προϋπολογισμό της, ούτε για το 2015, ούτε για το 2016,  τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου  έργου. 
Κι αν αυτό γίνει μελλοντικά, σίγουρα δεν θα γίνει εντός των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων που θέτει η διαδικασία ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του Σταδίου. 
Αν οι εργασίες δεν έχουν γίνει ως 31 Οκτωβρίου, το Στάδιο δεν παίρνει άδεια και κλείνει υποχρεωτικά.
Η προγραμματική συμφωνία Δήμου Αμαρουσίου και ΠΕΑΠ

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί ο κίνδυνος «να μπει λουκέτο» στο Στάδιο της Πεύκης και να «ξεσπιτωθούν» τα αθλητικά σωματεία αλλά και οι πολίτες που αθλούνται σε αυτό, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης ΠΕΑΠ αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σύναψη μιας προγραμματικής συμφωνίας, η οποία προβλέπει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα διαθέσει άμεσα τα χρήματα που απαιτούνται για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες που θα διασφαλίσουν την αδειοδότηση του Σταδίου. Ενώ ως αντάλλαγμα, το ΠΕΑΠ συμφωνεί να παραχωρήσει τις εγκαταστάσεις του Σταδίου για κάποιες ώρες καθημερινά στο Δήμο Αμαρουσίου, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των αθλητικών συλλόγων της πόλης.
Είναι μια συμφωνία δίκαιη και επωφελής και για τις δύο πλευρές, που διασφαλίζει ότι το Δημοτικό Στάδιο Πεύκης δεν θα κλείσει ούτε μια μέρα.
Η ενόχληση της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης και η ασαφής δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής.
Η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΠΕΑΠ προξένησε την κινητοποίηση στελεχών της αντιπολίτευσης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, οι οποίοι απευθύνθηκαν όπως είχαν δικαίωμα στην Περιφέρεια Αττικής και τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη του Βόρειου Τομέα , όπου του εξέθεσαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Η απάντηση που έλαβαν , σύμφωνα με ανακοίνωση που οι ίδιοι εξέδωσαν, επιβεβαιώνει τους φόβους μας για το ενδεχόμενο να μην εξασφαλιστεί έγκαιρα ανανέωση της άδειας λειτουργίας του Σταδίου Πεύκης. Ουσιαστικά ο αντιπεριφερειάρχης παραδέχθηκε αυτό που εμείς γνωρίζουμε εδώ και μήνες, δηλ. ότι σήμερα δεν έχει εγγραφεί κανένα κονδύλι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για χρηματοδότηση της ανακατασκευής του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης. Επιβεβαιώνεται ότι χρήματα για τις απαραίτητες παρεμβάσεις ως τις 31 Οκτωβρίου δεν υπάρχουν κι αν δεν προχωρήσει η συμφωνία του ΠΕΑΠ με το Δήμο Αμαρουσίου άμεσα, το Στάδιο «κλείνει».
Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην κλείσει το Στάδιο Πεύκης
Από την πλευρά μας ως Δήμος Αμαρουσίου θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να αποτρέψουμε το ενδεχόμενο αυτό, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης. Το οφείλουμε πρώτα από όλα στα αθλητικά σωματεία της πόλης μας. 
Παράλληλα όμως:
Θεωρούμε ασαφείς και χωρίς ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας «ότι η διαδικασία έγκρισης του έργου από τις υπηρεσίες και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει ήδη δρομολογηθεί χωρίς το έργο να έχει ποτέ απενταχθεί», γιατί αυτές δεν επιβεβαιώνονται από πουθενά.
Είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε τα χρήματα που απαιτούνται για να γίνουν άμεσα και χωρίς χρονοτριβή οι εργασίες συντήρησης, που θα διασφαλίσουν την αδειοδότηση του γηπέδου ως τις 31 Οκτωβρίου.
Υποστηρίζουμε ότι εφόσον η Περιφέρεια Αττικής πραγματικά επιθυμεί να διαθέσει τα χρήματα για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης οφείλει να το κάνει άμεσα , στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού της.  Και στη συνέχεια να δεσμευθεί με χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του έργου.
Πιστεύουμε ότι δεν δημιουργεί κανέναν κίνδυνο στη χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής η υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΠΕΑΠ. Αντίθετα , δίνει λύση στο πρόβλημα της έγκαιρης αδειοδότησης του Σταδίου,  που δεν μπορεί να ξεπεραστεί με κανέναν άλλον τρόπο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου