Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ιδιώτες ο οδοκαθαρισμός ...

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού  υλοποιεί την απόφαση, που εδώ και καιρό έχουν πάρει, να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα και άλλες αρμοδιότητες του δήμου. 
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι είναι ο πιο συνεπής υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί σήμερα μέσα στην καπιταλιστική κρίση είναι οι νέοι τομείς κερδοφορίας, τα νέα φιλέτα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Η κυβέρνηση, Δήμαρχοι και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας θέλουν να τους δώσουν ζεστό χρήμα, μιας και τα ποσά που εισπράττονται με τα ανταποδοτικά τέλη είναι τεράστια και θέλουν να σπρώξουν σημαντικά κεφάλαια σε επενδύσεις στον τομέα της αποκομιδής, της διαχείρισης και της διάθεσης των απορριμμάτων και σε αυτή την φάση, ο Δήμαρχος Αμαρούσιου ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ δίνει γραμμή και κατεύθυνση για το πώς θα υλοποιήσουν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι τη συγκεκριμένη πολιτική.  
Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής να δώσει σε ιδιώτες  τον οδοκαθαρισμό. 
Η ενεργοποίηση από μεριάς της διοίκησης των κατασταλτικών μηχανισμών, μας δείχνει τον πανικό τους. Μάλιστα ξεκίνησαν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που αναγραφόταν στην πρόσκληση, προκειμένου να αποφύγουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και μέσα σε δύο λεπτά ξεπέταξαν τα θέματα της ιδιωτικοποίησης.

Συνάδελφοι /σσες τίποτα δεν κρίθηκε από τη χθεσινή απόφαση. Από εμάς εξαρτάται αν θα αφήσουμε τους εργολάβους να μπουν στις υπηρεσίες του Δήμου. 
Όσες αποφάσεις και αν πάρει η Διοίκηση του Δήμου, εμείς με την ενότητά μας και με τον αγώνα μας είμαστε σε θέση να τις αποτρέψουμε. 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ. 
Από αύριο το πρωί πυκνώνουμε, δυναμώνουμε το Σωματείο μας, ενισχύουμε τις μαζικές διαδικασίες, συσκέψεις, συνελεύσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το σύνολο των εργαζομένων, υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του δήμου, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Συνάδελφοι/σσες  μπροστά μας είναι τα δύσκολα. 
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση υποσχέθηκε ότι θα επαναφέρει την εκποίηση – την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού. 
Την προειδοποιούμε, να το ξανασκεφτεί και να πάρει πίσω όλες τις ιδιωτικοποιήσεις. Αλλιώς θα δει το άλλο πρόσωπο των εργαζομένων αλλά και των δημοτών.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους δημότες, τους φορείς, να μην επιτρέψουν άλλο ένα ξεπούλημα. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα προχωρήσει άμεσα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει όλες τις εκποιήσεις.
                                                       ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου