Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

«Κατάντια»... η λειτουργία του νέου Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου!

Για την συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου της Πέμπτης 4 Ιουνίου
Με αφορμή Δελτίο Τύπου από την πλειοψηφία του ΝΕΟΥ Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου που παρουσιάσθηκε ως «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου της Πέμπτης 4 Ιουνίου 2015» είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε ως «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου» την απαράδεκτη πρακτική της πλειοψηφούσας παράταξης(ΔΑΣ-ΟΤΑ 4 έδρες) και των προσκολλημένων σε αυτή υπολοίπων μελών του Δ. Σ. του Σωματείου μας η οποία εμφανίζει δικές της θέσεις και απόψεις ως αποφάσεις του συνόλου του Δ. Σ. χωρίς μάλιστα να έχουν συζητηθεί σε κανένα Διοικητικό Συμβούλιο.
Το ότι η(ΔΑΣ - ΠΑΜΕ - ΚΚΕ) διαθέτει την πλειοψηφία των εδρών(4 από τις 9 ) στο Δ.Σ. 
του Σωματείου μας δέ σημαίνει ότι καταργούνται αυτόματα οι θεσμοθετημένες διαδικασίες
λειτουργίας των οργάνων του Σωματείου, ούτε ότι οι οποιεσδήποτε θέσεις ή απόψεις της 
(ΔΑΣ-ΟΤΑ) είναι και θέσεις των οργάνων, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού αυτές ουδέποτε έχουν συζητηθεί.
Δυστυχώς συνάδελφοι η νοοτροπία της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Συλλόγου μας, που αποτυπώνεται σε πρακτικές «πλειοψηφία είμαστε - ό,τι θέλουμε κάνουμε» δεν βοηθά την ουσιαστική λειτουργία του οργάνου, δημιουργεί τεχνητές περιχαρακώσεις και κάθε άλλο παρά συμβάλλει στη διαμόρφωση συνθηκών για αντιμετώπιση των προβλημάτων μας με συλλογικό και ενωτικό πνεύμα.
«Αυτή δεν είναι λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου, αυτή είναι κατάντια. 
Έτσι μόνο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τη λειτουργία του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου» ήταν τα λόγια της παράταξης ΔΑΣ - ΟΤΑ ΠΑΜΕ ΚΚΕ σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον Ιανουάριο του 2014.
Σήμερα που η παράταξη (ΔΑΣ - ΟΤΑ, ΠΑΜΕ, ΚΚΕ,) είναι στο τιμόνι του Σωματείου 
θα θέλαμε να τους ρωτήσουμε αν είναι ευχαριστημένοι από την πρώτη Γενική συνέλευση που συγκάλεσε το νέο Σωματείο την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 με πρόσχημα τα χρόνια προβλήματα στον κλάδο μας.
Δυστυχώς ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια του νέου Προέδρου του Σωματείου κ. Κωνσταντα να καλέσει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ. ΠΑΜΕ στις 11/6/2015. 
Αλλά ας μας απαντήσει ο νέος Προέδρος κ. Κωνσταντας με ποιους από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου θα μπορέσει να συμμετέχει σε κινητοποιήσεις και απεργίες όταν η πλειοψηφία του νέου Δ.Σ. του Σωματείου τα τελευταία 5 μνημονιακα χρόνια, που δόθηκαν αγώνες για να μη χαθούν εργασιακά δικαιώματα όχι μόνο δεν απεργούσαν αλλά ήταν αυτοί που έδιναν εντολές στο που θα πάνε να εργαστούν τις ημέρες των απεργιών οι εργαζόμενοι. 
Είναι η δεν είναι υποκρισία και κοροϊδία να γράφουν στην ανακοίνωση του Σωματείου για την γενική συνέλευση , ότι θα διεκδικήσουμε τις χαμένες - απλήρωτες υπερωρίες όταν αυτοί που δίνουν εντολή στους εργαζόμενους να εργαστούν καθ' υπέρβαση του πενθημέρου και τις κατ εξαίρεση αργίες, είναι Διοίκηση και μέλη του νέου Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.
Περιμέναμε να ακούσουμε προτάσεις σχέδιο και πλαίσιο αντίδρασης κατά των ιδιωτικοποιήσεων στο Δήμο μας(συνεργείο οχημάτων, το τμήμα πρασίνου ,ο ηλεκτροφωτισμός, μεταφόρτωση απορριμμάτων, κτλ) για την  απαξίωση των υπηρεσιών από υλικοτεχνική υποδομή, για το ότι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας δεν τηρούνται πουθενά ,για την άρνηση να αναρτηθούν βάρδιες στα εξωτερικά συνεργεία όπως προβλέπει ο νόμος, να έχουν μια βρύση να πλύνουν τα χέρια τους οι εργαζόμενοι ,ένα μέρος να βρουν λίγο δροσερό νερό να πιούν τελειώνοντας την εργασία τους, να μας απαντήσουν με ποια ιδιότητα βρίσκετε σε χώρο των εξωτερικών συνεργείων ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ Κ.Ι. και αν κάποιο μέλος του νέου Δ.Σ. ήταν αυτός που υπέγραφε και πιστοποιούσε τις όποιες εργασίες γίνονταν από την παραπάνω εταιρία, και το μόνο που ακούσαμε ήταν καταγγελίες κατά της σημερινής κυβέρνησης... 
Η κατάργηση της εφεδρείας - διαθεσιμότητας, η επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, η τακτοποίηση των επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, η κατάργηση της δήθεν αξιολόγησης και του προσχηματικού επανέλεγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ΙΔΟΧ σε ΙΔΑΧ που στόχευαν σε νέες χιλιάδες απολύσεις, η κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης απεργών και αυταρχικών προβλέψεων του Πειθαρχικού Δικαίου, η κατάργηση των ποινικών κυρώσεων στους αιρετούς που δεν ασκούν όλα τα ένδικα μέσα στις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν τους εργαζόμενους και μετατρέπουν τη σχέση εργασίας σε Αορίστου Χρόνου, ήταν αιτήματα και αντικείμενο αγωνιστικών κινητοποιήσεων την προηγούμενη περίοδο που με το ν.4325/2015 βρίσκουν δικαίωση.
Εύλογα μας δημιουργήσατε το ερώτημα, αν η ΜΗ αντίδραση, η ΜΗ κατάθεση πρότασης, η σιωπή για τις ιδιωτικοποιήσεις στο Δήμο μας, είναι συναινέσει η όχι από την πλευρά του Προεδρείου του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου 
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση του ΝΕΟΥ προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου.
Ευελπιστούμε η στάση των συναδέλφων της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου  μας (ΔΑΣ-ΟΤΑ ) να μεταβληθεί και να αφήσει χώρο για ουσιαστικές συζητήσεις - συγκλίσεις μέσα στα όργανα αντί των προειλημμένων αποφάσεων μέσα στα κομματικά τους γραφεία.
Ο αγώνας δε σταματά εδώ, συνεχίζεται με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πίστη στις αξίες της συλλογικότητας της συνδικαλιστικής και πολιτικής πάλης, για την σταδιακή αποκατάσταση όλων των αδικιών και την επαναφορά των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που βίαια και αυταρχικά οι συγκυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατήργησαν
Συνεχίζουμε τους αγώνες για την πλήρη ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών 
και το ξήλωμα όλων των εφαρμοστικών τους νόμων.
                                                                    Η Παράταξη
                         «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου