Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση Πατούλη στους δικαιούχους του δημοτικού λαχανόκηπου, μετά τους βανδαλισμούς στο Κτήμα Καρέλλα

Συνάντηση με τους δικαιούχους του δημοτικού λαχανόκηπου στο Κτήμα Καρέλλα στο Μαρούσι, μετά τους βανδαλισμούς και τις πρόσφατες εκτεταμένες καταστροφές που άγνωστοι προξένησαν, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προκειμένου να τους ενημερώσει όσον αφορά στην κατάσταση του χώρου αλλά και να διασφαλίσει στο εξής την ομαλή λειτουργία του.
Στη διάρκεια της συνάντησής του με δικαιούχους, ο κ. Πατούλης, αρχικά επανέλαβε τη μηδενική ανοχή της Διοίκησης του Δήμου στην ανοχή στην ανομία και στην παρεμπόδιση του έργου της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στη λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων για την κάλυψη μέρους των καθημερινών τους αναγκών για σίτιση. 
Τους ενημέρωσε ότι έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών έτσι ώστε να είναι και πάλι στη διάθεση τους, ζητώντας και τη δική τους συμβολή στον σεβασμό και την προστασία του χώρου.
«Κανείς δεν έχει δικαίωμα σε ιδιοκτησία δήμου Αμαρουσίου να παρεμποδίζει το έργο της διοίκησης. Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του δημοτικού λαχανόκηπου και να διαφυλάξουμε με κάθε νόμιμο μέσο τη δημοτική περιουσία και το έργο της Διοίκησης για τη στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας
Σύντομα οι ζημιές θα έχουν αποκατασταθεί. 
Θα είμαστε στο πλευρό των δικαιούχων για την περιφρούρηση του χώρου αλλά και για την παροχή τεχνογνωσίας από προσωπικό του δήμου. Ζητούμε την καλή συνεργασία τους και το σεβασμό του χώρου και από μέρους τους».
Ο δημοτικός λαχανόκηπος λειτουργεί σε έκταση πέντε στρεμμάτων στο Κτήμα Καρέλλα, που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου παραχωρήθηκε δωρεάν για τη δημιουργία δημοτικού λαχανόκηπου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Αμαρουσίου».
Σε βάρος των αγνώστων που κατέστρεψαν την εξωτερική περίφραξη και τις περιφράξεις των αγροτεμαχίων των δικαιούχων, το αρδευτικό σύστημα, αλλά και φθορές στα μηχανήματα που πραγματοποίησαν την ανάπλαση τους η Διοίκηση του Δήμου έχει ασκήσει μήνυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου