Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Συνάντηση συντονισμού για την υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Συνδρομής

Με πρωτοβουλία της Αν. Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θ. Φωτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση συντονισμού μεταξύ των Κοινωνικών Συμπράξεων που συμμετέχουν στο Επιχειρησιακο Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», στην οποία τέθηκαν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την άμεση υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης,  στην παρέμβαση του υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Δήμοι κατά το σχεδιασμό και την υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος & χαρακτήρισε ως πολύ θετικό, το γεγονός ότι η Κυβέρνηση αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος οι Δήμοι, ως θεσμός που βρίσκεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον εγγύτερα στους πολίτες, αφού άλλωστε πληρούν μία σειρά από κριτήρια όπως την «εγγύτητα», τη συμπληρωματικότητα», την «ιδιαιτερότητα» και τη «αποκέντρωση».

Τόνισε επίσης την ανάγκη να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα οι διαδικασίες υλοποίησης με στόχο τη στήριξη χιλιάδων συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή τους.
Οι ΟΤΑ α’ βαθμού θα συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό στην επιτυχία του προγράμματος, αφού διαθέτουν ένα μόνιμο δίκτυο Κοινωνικών Δομών και το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό για την αντικειμενική και συνεχή καταγραφή των ωφελουμένων.
Επιπλέον, οι Ο.Τ.Α α’ βαθμού ως προς την υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, μπορούν να αξιοποιούν και να συνεργάζονται με όλους τους κοινωνικούς φορείς και τα κοινωνικά δίκτυα, συμβάλλοντας ενεργά στη διαμόρφωση ενός «κοινωνικού πλέγματος» στήριξης και προστασίας ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού (π.χ. Εκκλησία, Σύλλογοι Γονέων, Ιατρικοί Σύλλογοι, Δίκτυα, Εθελοντές κ.α.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου