Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Από την Λαϊκή του Αμαρουσίου ψωνίζει & ο Γκίκας Χαρδούβελης!!!

Δεν έδωσαν αποδείξεις όμως οι Λαϊκατζήδες στον... υπουργό Μας!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» ο συμπολίτης μας υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης συχνά - πυκνά κανει & μία «βόλτα» στη γειτονιά του!!! ΠΟΥ;
Στη λαϊκή αγορά του Αμαρουσίου.!!!
Πριν από δύο Σαββατοκύριακα μάλιστα, ξανάκανε την ίδια βόλτα με άλλη όμως ιδιότητητα ή αξίωμα αν προτιμάται.
Το σεργιάνι ανάμεσα στους πάγκους τούτη τη φορά είχε άλλη βαρύτητα, καθώς τώρα είναι υπουργός Οικονομικών...
Μοιραία το μάτι του «τσάρου» της εθνικής οικονομίας, λέει ο Χρήστος Κολώνας που υπογραφει το κείμενο της εφημερίδας πραγματικός «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» της ενημέρωσης, «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» της Μνημονιακής ευτυχίας - στο ονομα του εκδότη της οποίας οσονούπω θα πίνουμε(;) και νεράκι(ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ), βλέπει από διαφορετική σκοπιά τον τρόπο με τον οποίο συναλλάσσεται με τον παραγωγό και τον επαγγελματία πωλητή των φρούτων και κηπευτικών σε σχέση με την προηγούμενη ιδιότητά του, εκείνη του οικονομικού συμβούλου και επικεφαλής Μελετών της EUROBANK!!!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Εθνους», ο κ. Χαρδούβελης στην επίσκεψη που πραγματοποίησε πριν από 15 ημέρες τη λαϊκή αγορά στο Μαρούσι, διαπίστωσε ψωνίζοντας τα φρούτα και τα κηπευτικά του, πως οι πωλητές δεν έκοβαν αποδείξεις...
 Οι προμήθειες από τη λαϊκή, το διάλεγμα από τον ίδιο των καλύτερων οπωροκηπευτικών είναι διαδικασίες, συνήθειες αγαπημένες του πρώην συνεργάτη των Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου. Τις κάνει χρόνια τώρα. Είτε ως απλός καθηγητής, είτε και τώρα ως υπουργός Οικονομικών.
Πολλοί πάγκοι
Οπως αναφέρουν όμως πηγές στο «Εθνος», ο κ. Χαρδούβελης εκείνη τη μέρα δεν έλαβε ούτε ο ίδιος απόδειξη για τα είδη που αγόρασε.

Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, το κρησφύγετο Μαζιώτη!!!

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27, στον πέπτο όροφο πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι μετά από μαρτυρία ενοίκου της πολυκατοικίας, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του γείτονά του, το συλληφθέντα τρομοκράτη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι διέμενε και η καταζητούμενη σύντροφός του, Πόλα Ρούπα, με το παιδάκι τους. Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει τις έρευνες στο διαμέρισμα, με την ελπίδα να βρουν επιπλέον στοιχεία για τον συλληφθέντα και τη σύντροφό του.
Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, πολλές φορές είχαν δει μία ξανθιά γυναίκα με ένα μικρό παιδί να μπαίνουν και να βγαίνουν στην πολυκατοικία τη οδού Υψηλάντου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν «περίεργη» και γνώριζαν, από τις λίγες κουβέντες που είχε με τους γείτονες, ότι δήλωνε εκπαιδευτικός.
Επίσης, μένει να διαπιστωθεί εάν η πόρτα του διαμερίσματος της οικογένειας Μαζιώτη άνοιξε με κάποιο από τα τέσσερα κλειδιά που είχε μαζί το όταν συνελήφθη στο Μοναστηράκι.
Η περιοχή του Αμαρουσίου είχε μπεί από την πρώτη στιγμή, ως χώρος στον οποίο πιθανότατα να διέμενε ο Μαζιώτης, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής, αφού ο τρομοκράτης είχε επάνω του μια απόδειξη αγοράς μπλούζας από κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall.

Στις 11:00 π.μ. η νέα συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕIKOΣΙ(20) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σημερα Παρασκευή  18 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα: 
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ-ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ-ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ), της ΣΟΦΙΑΣ ΘΩΜΑΪΔΟΥ, σε κατάστημα που
βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μεσογείων, αρ. 53
2. Έγκριση χορήγησης ή μη, παράτασης ωραρίου λειτουργίας χρήσης μουσικών οργάνων σε
Επιχείρηση Μαζικής Εστίασης Παρασκευής και Διάθεσης Πρόχειρου Γεύματος & Επιχείρηση
Αναψυχής, της εταιρείας ''Μ. Ι. ΔΕΛΑΤΟΛΑΣ - Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ Ο.Ε.'', που βρίσκεται στο
Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους, αριθ. 42
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Παντοπωλείο-Οπωροπωλείο), του ΤΣΕΚΟΥΡΑ
ΚΩΝ/ΤΙΝΟΥ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μεσογείων, αρ. 77

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

«To Mεγάλο μας τσίρκο» την Τετάρτη στο Θέατρο Αγ. Φιλοθέης

Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα επί της Κηφισίας στο Μαρούσι!


Καραμπόλα με 5 αυτοκίνητα που οδήγησε στον τραυματισμό δύο ατόμων σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου.
Η λεωφόρος παρέμεινε κλειστή για αρκετή ώρα και τα διερχόμενα αυτοκίνητα κατευθύνονται από άνδρες της τροχαίας στους παράδρομους της οδού.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στο ατύχημα ενεπλάκησαν πέντε αυτοκίνητα τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο επιβαίνοντες, ο ένας εκ των οποίων διεκομίσθη  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.
Ένα δεύτερο ασθενοφόρο λίγο αργότερα παρέλαβε και τον δεύτερο τραυματία.

Η εποχή της γενικευμένης αδιαφορίας

Ο Οκτάβιο Πας συζητά με τον Κορνήλιο Καστοριάδη
Ορισμένα στοιχεία του παρελθόντος μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και να τα επανεισαγάγουμε. Εξ άλλου, αυτή είναι η πρόταση μου σχετικά με την έννοια πρόσωπο. Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Στο πρόσωπο υπάρχει σαφώς η διάσταση του άλλον και, συνεπώς, της αδελφότητας.
ΟΚΤΑΒΙΟ ΠΑΣ: Θεμέλιο της δημοκρατίας είναι η πολλαπλότητα των απόψεων, η οποία εξαρτάται από την πολλαπλότητα των αξιών. Όμως σήμερα, όλοι οι θεσμοί της σύγχρονης κοινωνίας και, κυρίως, οι μηχανισμοί της -όπως η αγορά και η διαφήμιση- καταστρέφουν την πολλαπλότητα υποτάσσοντας κάθε αξία στις τιμές της αγοράς.
Ορισμένα στοιχεία του παρελθόντος μπορούμε να τα επεξεργαστούμε και να τα επανεισαγάγουμε. Εξ άλλου, αυτή είναι η πρόταση μου σχετικά με την έννοια πρόσωπο. Θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Στο πρόσωπο υπάρχει σαφώς η διάσταση του άλλον και, συνεπώς, της αδελφότητας.Με την έννοια αυτή, η αγορά μεταμορφώνει την πολλαπλότητα των αξιών σε μια μοναδική αξία, η οποία βασίζεται στη χρησιμότητα και όχι σε κάποια έννοια ηθικής.
Σήμερα, ασφαλώς, ζούμε σε περίοδο εκφυλισμού της δυτικής κοινωνίας” εκφυλισμού, που συμπίπτει με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα είναι η συνύπαρξη των επιτευγμάτων της επιστήμης και της τεχνολογίας με τον βαθύτατο μηδενισμό και την κατάρρευση των αξιών. Όλα έχουν υποταγεί στους νόμους της οικονομίας και της κατανάλωσης. Οι πολίτες έχουν μετατραπεί σε καταναλωτές.
ΚΟΡΝΗΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ. Την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα θα την χαρακτήριζα «εξαπλωνόμενη έρημο». Για να απαντήσουμε στο ερώτημα «ποιος εξαπλώνει αυτή την έρημο;» πρέπει να απορρίψουμε όλες τις έως τώρα γνωστές θεωρίες της Ιστορίας.
Δεν υπάρχουν πια «συνωμοσίες του μεγάλου κεφαλαίου», δεν υπάρχουν πια «κακοί». Κι όμως, τα πάντα συντρέχουν προς την ίδια κατεύθυνση» προς την κατεύθυνση της διαφθοράς, που έχει πλέον γίνει συστηματική” της αυτόνομης εξέλιξης της τεχνο-επιστήμης, που κανείς δεν ελέγχει» και βεβαίως, της αγοράς.
Σήμερα, δεν μας απασχολεί πλέον, εάν τα προϊόντα που παράγουμε είναι χρήσιμα. Το μόνο που μας απασχολεί είναι, εάν θα πωληθούν και ίσως ούτε καν αυτό, διότι ξέρουμε ότι έτσι κι αλλιώς θα πωληθούν μέσω της διαφήμισης.