Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

H νέα αρχή της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου & ο ... «στρατηγός άνεμος»!

   Ανακοίνωση του Συλλόγου «Η Κασταλία»
Η πλατεία Αγ. Λαύρας ανοίγει και τώρα φαίνονται οι πληγές της. Μια πλατεία που έμεινε 2 χρόνια κλειστή για τους κατοίκους και τα παιδιά, χωρίς κανείς να βλέπει τι έγινε μέσα. Και την ώρα αυτή, με πρωτοφανή έλλειψη ψυχραιμίας και περίσσιο θράσος το πλουσιοπάροχα αμειβόμενο γραφείο τύπου του δημάρχου Αμαρουσίου, επέλεξε να επιτεθεί στον Σύλλογό μας.
Μια διοίκηση που έχει όλα τα μέσα στα χέρια της, τα βάζει με έναν σύλλογο του οποίου η δραστηριότητα είναι η προστασία του περιβάλλοντος στο Μαρούσι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου για τα δέντρα που έγειραν φταίει η κακοκαιρία του χειμώνα δηλαδή ο κακός μας ο καιρός. Ωραία υπευθυνότητα!
 Δεν φταίνε τα μηχανήματα του εργολάβου που ξεχέρσωσαν όλη την πλατεία, φταίει ο στρατηγός άνεμος! Όπως λένε όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι σε αυτόν τον τόπο τόσα χρόνια και τον κατάντησαν έτσι.
Αυτή είναι η νέα αρχή της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου;
Αντί να κοιτάξει να διασώσει τα δέντρα της πλατείας κοιτάει να καλύψει τον εργολάβο του.
Αντί να εγγυάται για τα εναπομείναντα δέντρα και για την ασφάλεια των πολιτών που θα κινούνται σε πλατεία με δέντρα υπό μηχανική στήριξη, κοιτάει να επιτεθεί στο Σύλλογό μας που προσπαθεί αδιάκοπα για το καλό του περιβάλλοντος και το καλό της πόλης μας και των κατοίκων.
Αντί να συνεργάζεται με όλους τους Συλλόγους του Αμαρουσίου ως οφείλει, επιτίθεται σε όσους δεν είναι αρεστοί στη σημερινή διοίκηση και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για τον τόπο.
Είναι η στάση αυτή μια ένδειξη για την αλαζονεία με την οποία θα ασκηθεί η διοίκηση του Δήμου μας τα επόμενα 5 χρόνια.
Μια διοίκηση που ήδη από τον Ιανουάριο του 2013 στην παρουσίαση της βιοκλιματικής ανάπλασης, μας έλεγε ότι όλα γίνονται νόμιμα στην πλατεία ενώ υπήρχε κατάφωρη παραβίαση της δασικής νομοθεσίας και δεν υπήρχε καμία άδεια από τις Δασικές Αρχές ως προβλεπόταν.Τα έργα στην πλατεία Αγ.Λαύρας δεν είναι βιοκλιματική ανάπλαση.
Η δήθεν βιοκλιματική ανάπλαση που κάνουν είναι να στρώσουν νέες πλάκες κατά το συμφέρον του εργολάβου, που χρησιμοποίησε τον χώρο της πλατείας σαν εργοτάξιο και αδικαιολόγητα ξεχέρσωσε τη βλάστηση.
Τα δέντρα που φυτεύτηκαν από τον ιστορικό δήμαρχο Βορρέ καταστρέφονται, απαξιώνονται και κανένας από τη δημοτική διοίκηση δεν εγγυάται γι αυτά. Η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών στο Μαρούσι, θέλει τα αιωνόβια δέντρα της πλατείας ΟΛΑ, στη θέση τους και ΑΚΕΡΑΙΑ…
Πράγμα που ήδη παραβιάστηκε με ευθύνη του εργολάβου και της διοίκησης του Δήμου.
Ο Σύλλογος μας κινείται στα πλαίσια της κοινής λογικής και πάντα με γνώμονα  την ποιότητα της ζωής των κατοίκων του Κέντρου Αμαρουσίου.
Είναι ένας υπερκομματικός Σύλλογος που αγωνίζεται για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.
Οι πολιτικές θέσεις και προτιμήσεις των μελών μας, δεν είναι υποχρεωτικό να ταυτίζονται με τις απόψεις του εκάστοτε Δημάρχου. Επικοινωνιακά σόου κάνουν κάποιοι άλλοι και όχι εμείς. Έχουμε δείξει στην πράξη την περιβαλλοντική μας ευαισθησία, με όραμα, υπευθυνότητα και διατύπωση προτάσεων στις περιπτώσεις των πλατειών Αγ.Λαύρας, Γαρδέλη, Ηρώων, Κασταλίας και των οικοπέδων Καρούζου και Παναγόπουλου.
Πριν τις εκλογές ο Σύλλογός μας κάλεσε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για ανταλλαγή απόψεων στα προβλήματα του Κέντρου, όπως η διαμπερής κυκλοφορία, η στάθμευση, τα τραπεζοκαθίσματα, το μέλλον των πλατειών. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έλαμψε αδικαιολόγητα δια της απουσίας της. Η προσπάθεια κάποιων να μας στοχοποιήσουν θα πέσει στο κενό.
Η ποιότητα ζωής είναι δικαίωμά μας. Οι ελεύθεροι χώροι στην πόλη πρέπει να διαμορφώνονται με βάση τη θέληση και τις ανάγκες των κατοίκων και όχι με βάση τις ανάγκες των εργολάβων και των εμπορικών κέντρων. Γι αυτές τις αρχές αγωνιζόμαστε, αυτές θα συνεχίσουμε να αντιπροσωπεύουμε και καλούμε τους πολίτες του κέντρου του Μαρουσιού να έρθουν κοντά μας.

             Το Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία»
                                                       Μαρούσι, 14/7/2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου