Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, το κρησφύγετο Μαζιώτη!!!

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το διαμέρισμα βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27, στον πέπτο όροφο πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι μετά από μαρτυρία ενοίκου της πολυκατοικίας, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του γείτονά του, το συλληφθέντα τρομοκράτη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι διέμενε και η καταζητούμενη σύντροφός του, Πόλα Ρούπα, με το παιδάκι τους. Οι αστυνομικοί έχουν αρχίσει τις έρευνες στο διαμέρισμα, με την ελπίδα να βρουν επιπλέον στοιχεία για τον συλληφθέντα και τη σύντροφό του.
Όπως είπαν κάτοικοι της περιοχής, πολλές φορές είχαν δει μία ξανθιά γυναίκα με ένα μικρό παιδί να μπαίνουν και να βγαίνουν στην πολυκατοικία τη οδού Υψηλάντου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν «περίεργη» και γνώριζαν, από τις λίγες κουβέντες που είχε με τους γείτονες, ότι δήλωνε εκπαιδευτικός.
Επίσης, μένει να διαπιστωθεί εάν η πόρτα του διαμερίσματος της οικογένειας Μαζιώτη άνοιξε με κάποιο από τα τέσσερα κλειδιά που είχε μαζί το όταν συνελήφθη στο Μοναστηράκι.
Η περιοχή του Αμαρουσίου είχε μπεί από την πρώτη στιγμή, ως χώρος στον οποίο πιθανότατα να διέμενε ο Μαζιώτης, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής, αφού ο τρομοκράτης είχε επάνω του μια απόδειξη αγοράς μπλούζας από κατάστημα στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall.


Η απόδειξη αυτή είχε εκδοθεί μία ώρα πριν από την ένοπλη συμπλοκή που προκάλεσε μέσα σε δεκάδες κόσμου στο Μοναστηράκι ο Μαζιώτης, αδιαφορώντας για τυχόν θύματα, ενώ από τις κάμερες ασφαλείας του ΗΣΑΠ προέκυψε ότι επιβιβάστηκε σε συρμό στον σταθμό του Αμαρουσίου και μετά κατέβηκε στην Ομόνοια.
Eν τω μεταξύ, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατική, μαζί με ειδικό ανακριτή, αναμένεται να μεταβεί στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να πάρει κατάθεση από το ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας».
Ενταλμα σύλληψης για 35χρονο συνεργό του
Παράλληλα, εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη και ενός 35χρονου που θεωρείται συνεργός του σε ληστείες εξέδωσαν οι δικαστικές Αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε, για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών που του έχουν επιβληθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».
Με βάση τον νόμο, μόλις το ένταλμα κοινοποιηθεί στον κατηγορούμενο θα πρέπει εντός 24 ωρών να εμφανιστεί στον ανακριτή είτε να μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στο νοσοκομείο προκειμένου να απολογηθεί ή να λάβει προθεσμία για την απολογία του.
Το δεύτερο ένταλμα σύλληψης αφορά έναν 35χρονο που βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, από την αστυνομία, θεωρείται συνεργός σε λησείες του έως προχθές φυγόποινου Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες.
Ειδικότερα, ο 35χρονος, όπως προέκυψε από τις εργαστηριακές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, συμμετείχε στις ληστείες που ειχαν διαπραχθεί σε υποκαταστήματα τραπεζών, στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 στην Ακράτα και στις 25 Ιουλίου του 2013 στα Μέθανα.
Υπενθυμίζεται ότι, χθες, σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές -ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.
Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει κατηγορίες για:
Απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
Παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ' εξακολούθηση
παράνομη οπλοχρησία κατ΄εξακολούθηση
Παραβάσεις σχετικές με εκρηκτικές ύλες
Ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συρροή από δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους , από την μία εκ των οποίων προήλθε βαριά σωματική βλάβη
Εγκληματική οργάνωση
Υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης
Πλαστογραφία μετά χρήσεως
Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που έχουν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ΄επάγγελμα και συνήθεια κατ΄εξακολούθηση
Εμπρησμός από πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα από κοινού.

                             ΠΗΓΗ:www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου