Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Aκρως ανησυχητική σιωπή…

              Περί Αργεντινής & εξωτικών ζώων ...
Ο Πάρις ο Μακεδόνας πιο πολύ µιλάει για τη µικρή ∆ΕΗ, παρά για τα δικαιώµατα της ΚΑΠ. Σου λέει, εκεί έχουµε το Γιώργο να κάνει τη µοιρασιά. Σε µία µακροσκελή τοποθέτηση του στη Βουλή, δήλωσε «κοιτώντας τους πολίτες στα µάτια» απόλυτα ικανοποιηµένος, για τις αλλαγές που έγιναν στο νοµοσχέδιο.
Απαντώντας δε στις κατηγορίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάποιοι από την κυβέρνηση διαφωνούν αλλά κρύβονται, είπε: «Εγώ είµαι εδώ, ως µέλος της ηρωικής κοινοβουλευτικής οµάδας του ΠΑΣΟΚ και ως ο µόνος ∆υτικοµακεδόνας υπουργός. Εµείς δεν κρυφτήκαµε ποτέ. Γιατί αν το είχαµε κάνει, θα ήµασταν Αργεντινή».
Γιατί τι έχει η Αργεντινή; Πάει για τελικό µε τη Γερµανία!
Το πιο ανατριχιαστικό όµως ο αναπληρωτής, το άφησε στο τέλος, λέγοντας ότι:
 «Καθώς βγαίνουµε από τις αναγκαστικές συνθήκες των µνηµονίων, ούτε την ψυχή µας ούτε τον εαυτό µας χάσαµε. Υπηρετήσαµε το υπέρτατο καθήκον µας».
 Άντε, γρήγορα για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Ενέργειας…     
Στα ερωτήµατα που θέτει η ΠΕΓ∆Υ, είναι πού θα πραγµατοποιούνται οι παραπάνω έλεγχοι, αν θα πραγµατοποιούνται από ιδιώτες ή µήπως πρόκειται να καταργηθούν εντελώς.
Κουβέντα, σου λέει από την πλατεία Βάθη και για το θέµα της µη εφαρµογής της νοµοθεσίας σχετικά µε την εµπορία του γάλακτος από τις γαλακτοβιοµηχανίες που λειτουργεί σε βάρος των κτηνοτρόφων.
Μια σιωπή που δεν έσπασε, όπως αναφέρει η ΠΕΓ∆Υ, ούτε όταν ανακοινώθηκε η επιβολή προστίµων σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις για δήθεν καρτέλ, ενός «καρτέλ» που δηµιουργήθηκε, κατά παγκόσµια πρωτοτυπία, από επιχειρήσεις που στη πλειοψηφία τους έχουν χρεοκοπήσει…   
 ∆εν είναι λένε οι επιστήµονες µόνο ο Σήφης ο Κροκοδειλάκης, που εγκαταλείφθηκε στη λίµνη των Ποταµών. Αυτό είναι µόνο η κορυφή του παγόβουνου σε ένα τεράστιο πρόβληµα που υπάρχει χρόνια στην Κρήτη, αφού ο κάθε ιδιώτης εγκαταλείπει ζώα όπως, ιγκουάνα, χελώνες, βατράχια, ακόµα και…σκορπιούς, που έχουν επιφέρει αλλοιώσεις στο οικοσύστηµα. 

                                                                        Ο ΓΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου