Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

«1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ιππασίας» αύριο στο Μαρούσι




Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου (9.00-14.00) θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στην αίθουσα εκδηλώσεων, το "1ο Επιστημονικό Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ιππασίας", υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών & του Δήμου Αμαρουσιου.
Θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες ομιλίες από ποικίλες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας και θα αναπτυχθούν συζητήσεις, σχετικά με όλους τους τομείς που περιλαμβάνει η αξιοποίηση του αλόγου ως μέσο θεραπείας, αποκατάστασης, παρέμβασης, ειδικής εκπαίδευσης και αθλητισμού για τις ειδικές ομάδες πληθυσμού (παιδιά και ενήλικες με ποικίλες διαταραχές).
Οι εγγραφές είναι δωρεάν και θα γίνονται αποκλειστικά μέσω email [με τον τίτλο: "Εγγραφή στο Επιστημονικό Συμπόσιο ΕΛΕΘΙΠ"] στο: irenekapari@hotmail.com, όπου θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, η ειδικότητα/σχολή, κινητό τηλέφωνο και το email του ενδιαφερόμενου. Θα ακολουθεί απαντητικό email από τη γραμματεία, όσο διάστημα θα υπάρχουν ελεύθερες θέσεις.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής.
Το τελικό πρόγραμμα του Επιστημονικού Συμποσίου θα ανακοινωθεί μες το επόμενο διάστημα.
Σκοπός του 1ου Επιστημονικού Συμποσίου της ΕΛΕΘΙΠ είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη της Θεραπευτικής Ιππασίας στη χώρα μας, συμπορευόμενη πάντοτε με τα διεθνή στάνταρντ, μέσω ενημέρωσης και συζήτησης με τους ειδικούς, το θεσμικό κράτος και το ευρύ κοινό.

** Στον ίδιο χώρο (ισόγειο Δημαρχείου) και τις ίδιες ώρες, θα διεξαχθεί και το Χριστουγεννιάτικο BAZAAR της ΕΛΕΘΙΠ με μεγάλη ποικιλία χειροποίητων ειδών, που μπορούν να αποτελέσουν πολύ καλή επιλογή για χριστουγεννιάτικα δωράκια. Τα έσοδα από το Bazaar θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων του Επιστημονικού Συμποσίου.
*** Η Ελληνική Εταιρία Θεραπευτικής Ιππασίας (ΕΛ.Ε.Θ.ΙΠ.) - αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία- είναι πλήρες μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θεραπευτικής Ιππασίας (Federation of Horses in Education and Therapy International) και ακολουθεί, τόσο στο κομμάτι των θεραπευτικών παρεμβάσεων που παρέχει όσο και στο διδακτικό έργο που επιτελεί, τα διεθνή στάνταρντ που υπάρχουν σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες (Αμερική, Αγγλία, Δανία, Γερμανία, Φιλανδία, Καναδάς, Αυστραλία, και άλλες). Επιπλέον, είναι αναγνωρισμένος φορέας από τους διεθνείς διδακτικούς οργανισμούς «Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship» & «Association of Finnish Riding Therapists», με τους οποίους συνεργάζεται στενά και φιλοξενεί τέσσερις φορές το χρόνο ξένους εισηγητές πάνω στο αντικείμενο της Θεραπευτικής Ιππασίας και της Ιπποθεραπείας. 
Η έδρα της ΕΛΕΘΙΠ βρίσκεται στην Αττική, ενώ παρέχει θεραπευτικές συνεδρίες στις εγκαταστάσεις αρκετών πλήρως οργανωμένων Ιππικών Ομίλων στην Αθήνα (Κορωπί, Μαρούσι, Μαραθώνας, Ασπρόπυργος, κ.ά). Οι συνεδρίες διαρκούν μισή ώρα και απευθύνονται τόσο σε παιδιά από την ηλικία των 2 ετών όσο και σε ενήλικες, με ποικίλες δυσκολίες (κινητικές, αισθητηριακές, αυτισμό, ανωριμότητα, σύνδρομα, νοητική υστέρηση, κ.ά). Το εξειδικευμένο προσωπικό που συμμετέχει προέρχεται από το χώρο της φυσικοθεραπείας, της εργοθεραπείας, της λογοθεραπείας, της ιατρικής, της ειδικής αγωγής, της ψυχολογίας και της προπονητικής στο άθλημα της ιππασίας.

 Η Θεραπευτική Ιππασία, η οποία εφαρμόζεται πάνω από τέσσερις δεκαετίες σε περισσότερες από 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, εφόσον πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές και τους κανόνες ασφαλείας, μπορεί και πρέπει να αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Σύγχρονης Αποκατάστασης.»
ΠΗΓΗ: www.elethip.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου