Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση Σαμαρά με τους προέδρους ΚΕΔΕ & Εν.Π.Ε, κ.κ. Πατούλη - Αγοραστό

Γ. Πατούλης: «Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον»! 
Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι νεοκλεγέντες πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. 
Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα κι έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας & Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισήμανε πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η κεντρική εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε, επίσης, πως «ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση».
Προς την κατεύθυνση αυτήν, είπε, «έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης».
«Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου