Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Συμφωνία ΚΕΔΕ & ΠΟΕ - ΟΤΑ για συμβάσεις & Αξιολόγηση

Ταυτόσημες απόψεις αναφορικά με την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων στους δήμους, την αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων εξέφρασαν προχθες κατά τη συνάντηση που είχαν τα μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ και η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Και οι δυο πλευρές τόνισαν ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων στους ΟΤΑ, ειδικότερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες, και σημείωσαν ότι συμφωνούν με την αξιολόγηση αλλά υπό διαφορετικούς όρους και κυρίως με κατάργηση του συστήματος της ποσόστωσης.
Χωρίς υπαλλήλους
Σε ό,τι αφορά στον επανέλεγχο των συμβάσεων, οι δύο πλευρές διατύπωσαν τη διαφωνία τους στη σχετική ρύθμιση, τονίζοντας ότι, εάν εφαρμοσθεί, οι δήμοι θα μείνουν χωρίς υπαλλήλους. «Απολύσεις με βάση τη ρύθμιση για τον επανέλεγχο συνεπάγεται κακουργηματικά αδικήματα για τους υπαλλήλους, τους διοικητικούς υπαλλήλους των δήμων που υπέγραψαν τις προσλήψεις, αλλά και τους τότε δημάρχους. 
Συγχρόνως, οι υπάλληλοι θα πρέπει να επιστρέψουν όλους τους μισθούς που έχουν λάβει» υποστήριξε ο β' αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Καραγιάννης.
Αναφερόμενος στο θέμα των δημάρχων που διώκονται για τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων τους, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης σημείωσε ότι εφ' όσον αποσαφηνισθεί πως «οι αποφάσεις δεν αφορούν στο θέμα της πλαστότητας και τεθεί από τους δημάρχους, η ΚΕΔΕ θα είναι μαζί τους».
Στην ίδια συνάντηση ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ. Μπαλασόπουλος έθεσε και το ζήτημα της εθελοντικής εργασίας. «Δεν μιλάμε για τα κοινωνικά παντοπωλεία, αλλά για τις περιπτώσεις που ο εθελοντισμός τείνει να γίνει κανόνας» υποστήριξε. 
Λίγο νωρίτερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της τόνιζε ότι «η συγκυβέρνηση αφού έκανε τις εργασιακές σχέσεις "λάστιχο" υποκαθιστώντας το μόνιμο προσωπικό με προσωπικό που απασχολείται με δίμηνες συμβάσεις, κοινωφελής εργασίας και μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ τώρα προχωρά στην επόμενη φάση του σχεδίου της για την πλήρη ισοπέδωσή τους. Εγκαινιάζει μία νέα μορφή εργασίας που ακούει στο όνομα "εθελοντική"».
Δήθεν «εθελοντές»
Αποκάλυψε, δε, ότι αυτή τη στιγμή πλήθος αιρετών προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις προσωπικού στις θεσμοθετημένες υπηρεσίες των δήμων βάζοντας από την «πίσω πόρτα» δήθεν «εθελοντές». 
Κάτι που αποδεικνύεται και από απαντητικό έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών σε σχετικό ερώτημα όπου ξεκαθαρίζεται πως «το θεσμικό πλαίσιο δεν παρέχει τη δυνατότητα εθελοντικής εργασίας σε ΟΤΑ και ως εκ τούτου οι ΟΤΑ απαγορεύεται να δέχονται την παροχή εθελοντικής εργασίας στις οργανωμένες υπηρεσίες τους».
Κάθετος εμφανίστηκε ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης απέναντι στο ζήτημα: «Ουαί και αλίμονο εάν γίνει ο κανόνας. Είμαστε απέναντι στον εθελοντή που έρχεται να αντικαταστήσει τον εργαζόμενο» υποστήριξε κλείνοντας την τοποθέτησή του.
                                                               ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου