Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Η «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» θα επαγρυπνεί για το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα»


Σε συνάντηση μεταξύ του προέδρου του Σικιαρίδειου Ιδρύματος κ. Αργυρόπουλου, του  διευθυντή του Ιδρύματος κ. Οικονόμου και της προέδρου  των εργαζομένων κ. Όλγας Μουτζάλα,  με τον αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Γιώργο Καραμέρο και τη Μαρουσιώτισσα περιφερειακή σύμβουλο Καλλιόπη Βέττα, παραβρέθηκαν την Τεταρτη 17 Σεπτέμβρη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» κ. Λευτέρης Μαγιάκης & ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας
Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τέθηκαν τα προβλήματα του Ιδρύματος, αναγνωρίστηκε το σοβαρό κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις ενέργειες που πρέπει και θέλει να κάνει η περιφερειακή αρχή με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του. 
Παρά τους ασφυκτικούς οικονομικούς περιορισμούς, που προέρχονται από την μνημονιακή κυβερνητική πολιτική και τις αρνητικές υπουργικές αποφάσεις που δημιουργούν περισσότερα προβλήματα ακόμα και από την προβληματική περσινή χρονιά, ο κ. Καραμέρος, ενώπιον των εκπροσώπων του Ιδρύματος και των δημοτικών συμβούλων, δεσμεύτηκε :α. να υπάρξει θετική εισήγηση από την περιφέρεια προς το υπουργείο για να χαρακτηριστεί το Ίδρυμα "Κέντρο αποκατάστασης", που θα του αποφέρει άμεσα περισσότερα έσοδα από τα ασφαλιστικά ταμείαβ. για την ταχεία είσπραξη της πρώτης δόσης της κρατικής επιχορήγησης, που αφορά στο Α' εξάμηνο του 2014 και ανέρχεται σε 135.000 ευρώ.

γ. για την έκτακτη επιχορήγηση του Ιδρύματος από κονδύλια της Περιφέρειας.
δ. για την άμεση ανάδειξη αναδόχου και για τέταρτο δρομολόγιο (τρία έχουν ήδη ανατεθεί) μεταφοράς των μαθητών του 1ου ειδικού δημοτικού σχολείου. 
Η παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» θα επαγρυπνεί για τη διασφάλιση του καλύτερου δυνατού επιπέδου λειτουργίας κάθε κοινωνικής και προνοιακής δομής στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου