Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

«Βιβλία σε ρόδες ®» από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»!!!

Δανεισμός εκπαιδευτικών σάκων σε σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄ Αθήνας, σχ. έτος 2014-15
Το πρόγραμμα «Βιβλία σε ρόδες®» μετά την επιτυχημένη πιλοτική εφαρμογή και αξιολόγησή του σε διάφορες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εισάγεται από το τρέχον σχολικό έτος και στη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων.
Το πρόγραμμα αφορά το δανεισμό 17 εκπαιδευτικών σάκων με βιβλία αφιερωμένα στις θεματικές ενότητες: «Αθήνα», «Δέντρα και Δάση», «Ζώα», «Νερό», «Θάλασσα», «Κήπος», «Τέχνη», «Νηπιαγωγείο/Περιβάλλον», «Νηπιαγωγείο/Οικογένεια» και δημιουργεί μια μικρή θεματική «βιβλιοθήκη» μέσα στην τάξη.
Σε κάθε σάκο προτείνονται 25 βιβλία γνώσεων και μυθοπλασίας που καλύπτουν διαφορετικά επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας.
 Αρκετά από τα βιβλία μπορούν να τα δανειστούν οι μαθητές στο σπίτι τους και να έχουν τη δυνατότητα να τα διαβάσουν ολόκληρα.
Οι σάκοι δανείζονται για 4 εβδομάδες σε κάθε σχολείο και η μεταφορά τους από και προς αυτό αναλαμβάνεται από εταιρία ταχυμεταφορών χωρίς κόστος για το σχολείο!!!
Τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Δ/νσης Π.Ε.  Β΄Αθήνας που επιθυμούν να δανειστούν τους εκπαιδευτικούς σάκους, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική αίτηση που παρατίθεται παρακάτω, ακολουθώντας τις αναρτημένες οδηγίες.
Προτεραιότητα θα δοθεί στις σχολικές μονάδες, οι εκπαιδευτικοί των οποίων προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή  Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα συναφές με τους τίτλους των σάκων.
Το ημερολόγιο κίνησης των σάκων  θα αναρτηθεί στους δικτυακούς τόπους των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων.
Για την πρώτη δανειστική περίοδο, από Παρασκευή 3 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία υποβολής της παραπάνω αίτησης.
Θα ακολουθήσουν επιμορφωτικές ημερίδες σε θέματα προαγωγής της ανάγνωσης και φιλαναγνωσίας.

ΠΗΓΗ:http://perdipevath.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου