Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Εκμετάλλευση της απόγνωσης από το «σύστημα Πατούλη»

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ & ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ από τη συγκυβέρνηση
Συνολικά 29 δημοτικές επιχειρήσεις, που απασχολούν περί τους 2.000 εργαζόμενους, έχει επιλέξει η κυβέρνηση προκειμένου να οδηγηθούν σε κατάργηση. Στόχος, να γεμίσει η δεξαμενή των 11.000 απολύσεων του 2014 αλλά και των 1.300 που απομένουν για το 2013.
Ακόμα κι αν αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν αφορούν στο Μαρούσι κανένας πλέον εργαζόμενος δεν πιστεύει πως δεν κινδυνεύει με άμεση ή μελλοντική απόλυση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το απαραίτητο προσωπικό θα καθορίζεται με μαθηματικό τύπο (62 εργαζόμενοι ανά 10.000 κατοίκους) αποκαλύπτει ότι πάνω από 20.000 εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Υποστηριχτικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α(π.χ. μισθοδοσία, πληροφορική), όπως και τεχνικές υπηρεσίες, καθαριότητα, πράσινο βρίσκονται στο στόχαστρο της μνημονιακής συγκυβέρνησης. Οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνόμοι αποτελούν τα θλιβερά παραδείγματα που δεν έχει ξεχάσει κανένας.
Η δημοτική αρχή Πατούλη συμπαρίσταται μόνο στα λόγια και στις φωτογραφίες στους απολυμένους δημοτικούς υπαλλήλους.
Ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη συγκυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.).
Μιλά με διαπιστώσεις σα να είναι φυσικό φαινόμενο η κρίση, η ανεργία και η εξαθλίωση που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας.
Την ίδια στιγμή το «σύστημα» Πατούλη εκμεταλλεύεται από τη μια την απαγόρευση προσλήψεων και τις απολύσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης και από την άλλη την απόγνωση των χιλιάδων άνεργων συμπολιτών μας.
Δημιουργεί Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), με προέδρους ημέτερους του «συστήματος Πατούλη», μέχρι και στενούς του συνεργάτες «ορίζει» πρόεδρους ο «Καίσαρας του Αμαρουσίου», με προκλητικούς μισθούς που δεν τολμά να αποκαλύψει.
Με πλήρως αδιαφανείς διαδικασίες, τις χρησιμοποιεί ως προεκλογικό στρατό, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία και την εξαθλίωση των συμπολιτών μας που είναι πλέον διατεθειμένοι να δουλέψουν για λίγες ώρες την ημέρα και για μισθό που δε φτάνει για να ζήσουν αξιοπρεπώς.
Και όλα αυτά με τα λεφτά των δημοτών, που θέλουν μεν να καθαρίζονται οι δρόμοι, να φυλάσσονται τα σχολεία, να λειτουργούν οι δημοτικοί σταθμοί, όμως με προσλήψεις που γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια, με διαφάνεια και κυρίως με χρηστή διαχείριση. Τα κριτήρια δηλαδή που δεν εξασφαλίζει το «σύστημα Πατούλη».
Είναι σίγουρο πως για να σταματήσουν όλα αυτά απαιτείται ουσιαστικός αυτοδιοικητικός αγώνας και όχι λεκτικές αντιρρήσεις και πρακτικές εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής.
Αγώνας των αιρετών της αυτοδιοίκησης, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους στους δήμους και τους δημότες, που να αντιδρά ουσιαστικά και αποτελεσματικά στη μείωση των κρατικών δαπανών για τους δήμους, στην απόλυση χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων, στην ουσιαστική κατάργηση του θεσμού της αυτοδιοίκησης.
Το Μαρούσι χρειάζεται μια άλλη διοίκηση. Μια διοίκηση της αξιοκρατίας, των ίσων ευκαιριών, της διαφανούς οικονομικής διαχείρισης. Μια διοίκηση των αγώνων με τους εργαζόμενους και τους πολίτες για να γίνουμε νοικοκύρηδες στο τόπο μας.  
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν την σταματήσουμε εμείς.
Η διοίκηση Πατούλη δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου