Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου:«Ακλόνητη η εμπιστοσύνη στον Πρόεδρό μας»!

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με ψεύδη και συκοφαντίες προτίμησε να αντιδράσει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Επαμ. Γαρδέλης, στη συνεδρίαση της 12-11-2013, στα όσα με θάρρος και παρρησία ανέφερε ενώπιον των δημοτικών συμβούλων ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, Νίκος Καλλιμάνης, για μέλη της Διοίκησης του κ. Πατούλη που έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν προνομιακή εργασία στο Δήμο σε συγγενείς τους, τη στιγμή που για τους άλλους εργαζόμενους δεν αποφασίζουν και δεν προετοιμάζουν παρά μόνο απολύσεις και περικοπές μισθών.
Προφανώς, ο κ. Γαρδέλης θα είχε τους λόγους του για να εκνευρισθεί..
Το Σωματείο μας στηρίζει αμέριστα και με ακλόνητη εμπιστοσύνη τον Πρόεδρό μας, καθόσον είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι ισχυρισμοί του κ. Γαρδέλη, ότι δήθεν ο Νίκος Καλλιμάνης τον παρακαλούσε για να μείνει στο Δήμο κατά την περίοδο που κρίνονταν η τύχη του προσωπικού του Οργανισμού Εργασίας (τον Μάιο-Ιούνιο 2009), είναι παντελώς ψευδείς.
Περαιτέρω, εγκρίνουμε και συνυπογράφουμε τις δηλώσεις του Προέδρου μας στην παραπάνω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την συνολικά απαξιωτική προς εμάς τους εργαζομένους συμπεριφορά της Διοίκησης, την οποία ήρθε και επισφράγισε με την απόφασή της να εγκρίνει τη σύσταση και τέταρτης Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης, έχοντας από τον περασμένο Ιούνιο μέχρι και σήμερα ουσιαστικά παραδώσει σε ιδιώτες ένα τεράστιο αντικείμενο που ως τώρα ήταν αρμοδιότητας του Δήμου.
Καθαριότητα, σχολικοί φύλακες, κοινωνικό έργο και υπηρεσίες του Δήμου προς ηλικιωμένους και ασθενείς έχουν ήδη περάσει μέσω των Κοιν.Σ.Επ. σε χέρια ιδιωτών και εργολάβων, ενώ οι Μαρουσιώτες θα κληθούν να το πληρώσουν πολύ ακριβότερα από ό,τι αν τους το παρείχε ο Δήμος με υπαλλήλους του.
Παντού όπου δοκιμάσθηκαν τα συστήματα αυτά έχουν αποτύχει. Ακόμα και στη Γερμανία που συχνά-πυκνά ταξιδεύει ο Δήμαρχος κ.Πατούλης για να συναντιέται με το φίλο του, τον κ. Φούχτελ, οι δημότες των Γερμανικών Δήμων πληρώνουν για τα πάντα, ακόμα και για υπηρεσίες που στην Ελλάδα μέχρι πριν λίγο ήταν προσιτές σε όλους λόγω της δημόσιας φύσης τους. Αυτό όμως, δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα στους Δήμους της Γερμανίας. Οι ενέργειες και αποφάσεις της Διοίκησης του κ. Πατούλη αλλάζουν εκ θεμελίων - με τη χρήση ξενόφερτων και πρωτοφανών νομοθετικών αλχημειών - τον ρόλο και την αποστολή του Ο.Τ.Α. Δήμος Αμαρουσίου και ως εκ τούτου αφορούν όχι μόνο εμάς τους εργαζομένους σε αυτόν, αλλά και τον κάθε ένα Μαρουσιώτη ξεχωριστά.

                                                        Για το Δ.Σ του  Σωματείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου