Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το γλείψιμο του «εκδοροσφαγέα» !!!

Οξεία αντιπαράθεση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου με το ενημερωτικό ιστολόγιο  "Newpost.gr" με αφορμή ανάρτηση που έφερε τον τίτλο ο «εκδοροσφαγέας» του Αμαρουσίου!!!
Ο «Θείος»(έτσι υπέγραψε ο σχολιαστής των πρωτοβουλιών του Δημάρχου μας -συμπεριλαμβανομένης και της αρθρογραφίας που αναπτύσει τελευταία), υποστήριξε ότι «βασικός σκοπός της αρθρογραφίας του κ. Γ. Πατούλη, ήταν κυρίως να «γλύψει» τον Πρωθυπουργό(!!!).
Τους λόγους δεν τους ξέρω, σημείωσε, αλλά μπορώ να τους υποθέσω. 
Γράφει λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης: «Ζητείται ελπίς. Ζητείται όραμα και ηθικό θάρρος. Ζητούνται άνθρωποι που θέλουν και μπορούν να εργαστούν στα νάματα της εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής που χαράζει ο Πρωθυπουργός μας για τη στήριξη της χώρας μας και την έξοδό της από την κρίση. Σε αυτή την προσπάθεια οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι».
Το ερώτημα είναι εάν ο ίδιος μετέχει στην διαδικασία. Και από όσο γνωρίζω όχι μόνο δεν μετέχει αλλά εξακολουθεί να είναι ο «εκδοροσφαγέας» του Αμαρουσίου(!!!). Γιατί τα δημοτικά τέλη τα οποία επιβάλλει έχουν στην κυριολεξία γονατίσει τις επιχειρήσεις της περιοχής. Επιχειρήσεις που αγωνίζονται να σταθούν στα πόδια τους.
Άμεση ήταν η απάντηση από το του Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τα γραφόμενα «φθηνό λαϊκισμό» μέσω ανώνυμων αναρτήσεων... 

Με αφορμή ανάρτηση που δημοσιεύθηκε από ανώνυμο Θείο που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα σας με τίτλο: «Ο εκδοροσφαγέας του Αμαρουσίου», θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας επισημάνουμε ότι:
 Πρώτον, θεωρούμε απαράδεκτο να φιλοξενούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στην ιστοσελίδα σας αναρτήσεις που αφορούν στο θέμα του ύψους των ανταποδοτικών τελών στο Δήμο Αμαρουσίου, με το ίδιο πάντοτε ψευδές περιεχόμενο. Ότι δήθεν ο Δήμος Αμαρουσίου επιβάλλει ακριβά τέλη στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του προαστίου μας. Γεγονός που δεν ισχύει κατηγορηματικά.
Δεύτερον, η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση Πατούλη εφαρμόζει τα τελευταία 5 χρόνια μια στοχευμένη πολιτική δημοτικών τελών, που στόχο έχει τόσο τη στήριξη των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας, όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη.
Τρίτον, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής:

• Μειώσαμε κατά 7% τα τέλη για το 2013 τόσο για τα σπίτια όσο και για τις επιχειρήσεις. Επιπλέον, για να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο την τοπική επιχειρηματικότητα
• Προβλέψαμε για τους νέους επαγγελματίες πλήρη απαλλαγή από την καταβολή τελών για την πρώτη τριετία άσκησης ατομικού επαγγέλματος εφόσον έδρα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας είναι ο Δήμος Αμαρουσίου.
• Προβλέψαμε πλήρη απαλλαγή για τα εμπορικά καταστήματα μέχρι 100 τ.μ. του ιστορικού κέντρου που έχουν μείωση εισοδήματος κατά 60%, όπως αυτό προκύπτει από τη σύγκριση των εισοδημάτων των τελευταίων δύο φορολογικών δηλώσεων.
• Προβλέψαμε απαλλαγή σε ποσοστό 50% σε περίπτωση απώλειας εισοδήματος κατά 30% (σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος) για τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου. Το ίδιο ισχύει και για καταστήματα (όπως μίνι μάρκετ, καφενεία, ψιλικατζίδικα) μέχρι 100 τ.μ. ανεξαρτήτως τοποθεσίας τους.
 Αυτή είναι η αλήθεια για την πολιτική ανταποδοτικών τελών του Δήμου Αμαρουσίου όσον αφορά στις επιχειρήσεις της πόλης. Αλήθεια ισχυρή και με επιχειρήματα, κι όχι φθηνός και ανώνυμος λαϊκισμός μέσω ψευδών αναρτήσεων, σαν αυτόν που προωθούν οι «εκδοροσφαγείς» της αλήθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου