Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Να μετονομαστούμε πάραυτα σε «Mall-ούσι» ...

αφού όπως όλα δείχνουν, το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης θα αποκτήσει σύντομα αδελφάκι με «εξωσωματική … γονιμοποίηση» της τρικολόρ συγκυβέρνησης και του μεγάλου Φιλλέληνος & Φιλανθρώπου μεγατόνων κ. Λάτση.
 Όπως ήδη γράψαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας, 
το 2ο «θηριώδες» Mall, θα κατασκευαστεί στο Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (ΙΒC), το προκάτ δηλαδή επίμαχο ακίνητο των 54.600 τ.μ, που είχε ανεγερθεί για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
Σύμφωνα με το σχέδιο του Π.Δ. στο IBC (στο χώρο που ως γνωστόν περικλείεται από τη Λεωφόρο Κηφισίας, την οδό Σπύρου Λούη, τον ανατολικό εσωτερικό δρόμο του ΟΑΚΑ και την οδό Αγησιλάου), προβλέπεται η δημιουργία Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων 2004(το οποίο θα καλύπτει τουλάχιστον 3.000 τ.μ.), Eμπορικά καταστήματα (μέχρι 2.000 τ.μ), Xώρων συγκέντρωσης κοινού (μέχρι 1.500 τ.μ), Xώρων Εστίασης και Αναψυχής (μέχρι 1.500 τ.μ), Xώρων γραφείων (μέχρι 3.000 τ.μ), Xώρων Παιδικής Αναψυχής ή Γυμναστήριο (μικρότερο των 2.500 τ.μ) και Υπόγειο Χώρο Στάθμευσης Αυτοκινήτων αλλά και Βοηθητικών Χώρων( μέχρι 7.300 τ.μ)!!!

Το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που προβλέπει τα προαναφερόμενα κατατέθηκε ήδη για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως αναφέρει το Α.Π.Ε  «από την Πολιτεία κρίθηκε σκόπιμο, για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και την καλύτερη αξιοποίηση του επίμαχου ακινήτου, στο δυτικό τμήμα του κτιρίου να αναδειχθεί ο χαρακτήρας αναψυχής, η σύγχρονη τεχνολογία, οι εξειδικευμένες πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κ.λπ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, η προτεινόμενη ανάπτυξη του IBC συνάδει με τις κατευθύνσεις που καθορίζονται στο Γενικό Χωροταξικό Σχέδιο για την αειφόρο ανάπτυξη, όπως επίσης και με αυτές του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον Τουρισμό».Υπενθυμίζουμε ότι μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, το  IBC μετασκευάστηκε κατά το κύριο μέρος του σε εμπορικό κέντρο, που λειτουργεί με την ονομασία «Golden Hall», ενώ στο υπόλοιπο τμήμα του κτιρίου άρχισε η κατασκευή για τη στέγαση των Ολυμπιακών Μουσείων, ταΤο δικαίωμα αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του ακινήτου είχε ανατεθεί στην εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ». Το 2012 το δικαίωμα αυτό περιήλθε στην εταιρεία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας ΑΕ» με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου