Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ

Στους καιρούς των μνημονίων και της κρίσης ο αυταρχισμός περισσεύει.
Το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα να διατυπώνει δημόσια  κάθε πολίτης   και κάθε παράταξη  τις απόψεις της που είναι αντίθετες με αυτές της διοίκησης βαφτίζεται αλαζονεία, ετσιθελισμός και ασέβεια.
Όσοι το επιχειρούν βαφτίζονται «μπαχαλάκηδες» και «καφενόβιοι». Η σκοπιμότητα είναι πασιφανής. Κάθε αντιπολιτευτική κινητοποίηση να απονομιμοποιηθεί στα μάτια της κοινωνίας σαν διαλυτική και εν τέλει παράνομη.
Αυτός ο εκφοβισμός δεν θα περάσει όσους τόνους μελάνι και αν καταναλώσουν οι ακριβοπληρωμένοι κονδυλοφόροι της δημοτικής αρχής.
Αναρωτιόμαστε μέχρι που μπορεί να οδηγήσει ο πανικός τους μπροστά στο φόβο να αποκαλυφθεί τελικά στους Μαρουσιώτες το όργιο της σπατάλης που θα γίνει για να αναπλαστεί «βιοκλιματικά» η πιο βιοκλιματική πλατεία της πόλης.
 Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται σοβαρά ότι τα φωτιστικά, τα συντριβάνια και τα τοπόσημα της πλατείας Αγ. Λαύρας, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούν προτάσεις του έγκριτου καθηγητή;
 Γιατί αν όχι, τότε είναι στη δική σας διοίκηση που επικρατούν «διαπλεκόμενοι σαλονάτοι», που δεν κατάλαβαν τίποτα για τις αιτίες της τραγωδίας που περνάει σήμερα ο λαός και η χώρα.
 Άσχετοι λοιπόν και ανεύθυνοι είναι αυτοί που έχουν καταχρεώσει το Δήμο και φεσώσει την αγορά με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.


Άσχετοι και ανεύθυνοι είναι όσοι επί έξι χρόνια δεν κατόρθωσαν να αντικαταστήσουν έστω και ένα λεωφορείο της δημοτικής συγκοινωνίας, γιατί στο βάθος του μυαλού τους θέλουν να την ξεφορτωθούν ή να την πασάρουν σε ιδιώτες.
 Άσχετοι και ανεύθυνοι είναι όσοι ισχυρίζονται, μετά από έξι χρόνια στη διοίκηση, ότι δεν βρήκαν έτοιμες μελέτες για τα ρέματα και τα όμβρια για να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από την περιφέρεια.
 Μπροστά στην εγκληματική επιλογή της διοίκησης να φτιάξει γκαράζ στην Ευτέρπης πράγματι φτιάχνουμε μέτωπα πρώτα και κύρια με τους πολίτες και τους φορείς τους και αγωνιζόμαστε για τη ματαίωση του έργου.
 Υπερασπίζουμε το δικαίωμα σε μια βιώσιμη πόλη όχι με ορίζοντα τις επόμενες εκλογές αλλά τις επόμενες γενεές.
 Αγωνιζόμαστε για μια πόλη που οι βασικές της λειτουργίες είναι δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα και δεν εκχωρούνται στους ιδιώτες για να κερδοσκοπήσουν σε βάρος των πολιτών.
 Το ποιοι συμμάχησαν με το Τζανίκο για να είναι σήμερα στη διοίκηση του Δήμου και με τι αντάλλαγμα είναι πλέον γνωστό στην κοινωνία.
 Το ποιοι φιλοξενούν σήμερα στην παράταξη τους στελέχη του Τζανίκου και μάλιστα εκλεγμένα σε θέσεις διοίκησης και αυτό είναι γνωστό.
 Αλλού λοιπόν η λάσπη για συνιστώσες  και όχι σε αυτούς που αγωνίστηκαν για να φύγει το καθεστώς Τζανίκου και τα έβαλαν με το Λάτση και την Αγγελοπούλου, όταν αυτοί σφύριζαν αδιάφορα ενώ χτίζονταν τα Μall και έμεναν εκστασιασμένοι από τη Μεγάλη Ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
 Είναι φανερό ότι μπροστά στο φόβο, πως τελικά θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους, χάνουν την ψυχραιμία τους.
 Και επειδή αυτό αργά ή γρήγορα θα συμβεί, ας φροντίσουν από τώρα ανάμεσα στα έργα που προγραμματίζουν και την κατασκευή ελικοδρόμιου. Ίσως το χρειαστούν.

 Μαρούσι 05.02.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου