Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

«Στηρίζουμε» τη στροφή του Πρ. του ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό!!!

Σεβόμαστε το θεσμικό ρόλο των κομμάτων.  Απαιτούμε τον ίδιο σεβασμό από όλα τα κόμματα , για τη Δημοτική Αρχή που εξέλεξαν οι πολίτες του Αμαρουσίου
Με αφορμή την ανακοίνωση της κομματικής οργάνωσης Αμαρουσίου του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι σέβονται το θεσμικό ρόλο όλων των κομμάτων. Ο σεβασμός αυτός δεν αποκλείει και δεν θα έπρεπε να αποκλείει, τη δυνατότητα διατύπωσης πολιτικών απόψεων που αφορούν πολιτικές θέσεις που εκφράζουν τα κόμματα και οι ηγεσίες τους. Έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Θεωρούμε λοιπόν αδικαιολόγητη, τόσο ως προς το ύφος, όσο και ως προς το περιεχόμενο, την ανακοίνωση της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά το Δήμαρχο Αμαρουσίου.
Δεύτερον, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ουδέποτε επιτέθηκε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, αυτό που έκανε ήταν να υπενθυμίσει σε κάποια στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εύκολο "να σκίζεις τις σελίδες του μνημονίου" όταν βρίσκεσαι εντός συνόρων, αλλά τα πράγματα δυσκολεύουν όταν βρίσκεσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τους δανειστές της χώρας και προσπαθείς να τους πείσεις ότι "δεν μίλησες για σκίσιμο", αλλά για "ξαναγράψιμο"
Εμείς επικροτούμε και στηρίζουμε τη στροφή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ρεαλισμό, γιατί πιστεύουμε ότι μακροπρόθεσμα θα ωφελήσει τη χώρα και θα διευκολύνει την εθνική προσπάθεια να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από το μνημόνιο.

Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή Διοίκηση έχει με σαφήνεια τονίσει πως η εφαρμογή του μνημονίου δημιουργεί αδιέξοδα, στην οικονομία, στην κοινωνία, την Αυτοδιοίκηση. Η απαλλαγή όμως από το μνημόνιο, απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ρεαλισμό.
Είναι άλλο πράγμα να προσπαθείς να αλλάξεις την αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην καταρρεύσει η χώρα, ο Δήμος, η κοινωνία και παράλληλα να βρεις μιαν άλλη, αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική. Και άλλο πράγμα να αρκείσαι σε φραστικές καταδίκες και καταγγελίες, χωρίς να προτείνεις κάτι ουσιαστικό και άμεσα εφαρμόσιμο.
Στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα και οι πολίτες, δεν έχουμε την πολυτέλεια του εσωτερικού διχασμού. 
Ο χωρισμός των Ελλήνων σε ακροδεξιούς και ακροαριστερούς ωφελεί μόνον τους δανειστές μας. 
Είμαστε σίγουροι πως καμία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί το διχασμό.
Τέλος, όσον αφορά το σχόλιο των συντακτών της ανακοίνωσης περί προτεραιότητας του Δημάρχου στην επικοινωνιακή διαχείριση των ζητημάτων της πόλης, είμαστε βέβαιοι ότι έγινε εν αγνοία του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του.
Το έργο, οι νέες υποδομές, οι κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες  που έχουν γίνει στην πόλη όλο αυτό το διάστημα, το γνωρίζουν και το ζουν όλοι οι κάτοικοι του Αμαρουσίου, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα ψηφίζουν. Είναι ένα έργο που μας ενώνει και δεν μας χωρίζει.
Αντίστοιχα, ακόμη και ο πιο κακόπιστος φίλος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί παρά να αναγνωρίζει το έργο του Γ. Πατούλη μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.
Μιλούν γι αυτό οι 17.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που εξετάστηκαν δωρεάν.
Το αναγνωρίζουν οι χιλιάδες ασθενείς που δεν είχαν τα χρήματα ή την ασφαλιστική κάλυψη αλλά έλαβαν δωρεάν θεραπεία με 40.000ο φάρμακα που μοιράστηκαν μέσα από το Κοινωνικό Ιατρείο.
Το βλέπουμε όλοι στο πρόσωπο των 3.500 παιδιών που εμβολιάστηκαν δωρεάν από τους εθελοντές ιατρούς του Ιατρείου, γιατί οι γονείς τους δεν είχαν τη δυνατότητα να τα εμβολιάσουν.
Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έχει αποδείξει έμπρακτα το σεβασμό του στο θεσμικό ρόλο του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο όταν εκείνος επισκέφθηκε το Δήμο Αμαρουσίου πριν μερικούς μήνες και φιλοξενήθηκε στο Γραφείο Δημάρχου. Όσο και όταν ο Γ. Πατούλης,  ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τον είχε επισκεφθεί στη Βουλή για να τον ενημερώσει θεσμικά για τα προβλήματα που αφορούσαν το χώρο της Υγείας και τη λειτουργία του.
 Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι επιχειρούν, για να εξυπηρετήσουν το προσωπικό και μικροπαραταξιακό τους συμφέρον, να εμπλέξουν σε σύγκρουση το Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν θα τα καταφέρουν.
 Αυτά που μας ενώνουν με τους απλούς πολίτες ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου