Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Kανονικά & απρόσκοπτα λειτουργούν ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο

           Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου
Κόντρα σε όσους προσπάθησαν και προσπαθούν να επιβάλλουν τις ανάλγητες και αντιλαϊκές πολιτικές που θέλουν την κοινωνική πρόνοια και τη δημόσια εκπαίδευση να ιδιωτικοποιούνται και την Ειδική Αγωγή να μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος.
Όταν στις 3 Σεπτεμβρίου αντικρίσαμε τους χώρους του ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό (παροχές που είχε κόψει το Ίδρυμα από το Σχολείο) και την απόγνωση στα πρόσωπα των συναδέλφων και των γονέων των μαθητών του σχολείου αναφορικά με το μέλλον της λειτουργίας του σχολείου, ξεκινήσαμε έναν αγώνα δύσκολο αλλά δίκαιο, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν κοινωνική πρόνοια και εκπαίδευση.
Παρά τις προσπάθειες του Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος να εκβάλλει με κάθε τρόπο από τους χώρους του Ιδρύματος το Ειδικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Ιδρύματος, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Συλλόγου μας (και μετά από έκκλησή μας) και όλων των φορέων της περιοχής (Δήμος Αμαρουσίου, Ένωση Γονέων, Σύλλογοι Γονέων Σικιαριδείου Ιδρύματος, Δ. Ο. Ε. κλπ.), το ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος συνεχίζουν τη λειτουργία τους παρέχοντας στους μαθητές τους – παιδιά με ειδικές ανάγκες τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

Ο αγώνας για τη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος δεν σταματάει εδώ, αλλά συνεχίζεται μέχρι να ξανανοίξει και το Ίδρυμα τις πύλες του για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες με δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα και έλεγχο.
Διεκδικούμε και απαιτούμε την πλήρη εκκαθάριση της οικονομικής λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος, καθώς και τη μετατροπή του σε ΝΠΔΔ.
Άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων εργαζόμενων του Σικιαριδείου Ιδρύματος.
Άμεση λειτουργία του Ιδρύματος (με καταβολή των απαραίτητων κονδυλίων για τη λειτουργία του) και του Κέντρου Ειδικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (για ειδικά παιδιά) που λειτουργούσε στους χώρους για τους αποφοίτους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ & ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου