Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΕΕρχεται η Σωτήρας Μας με τη "ματωμένη καρδιά"!

Αναμένεται συγκλονιστική υποδοχή από εκατομμύρια Ελληνες
Στην Αθήνα αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος Ά. Μέρκελ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της απηύθυνε ο Α. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου.
Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη οριστεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, στo πλαίσιo της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία είναι στενοί σύμμαχοι και υπό αυτό το πρίσμα είναι συνηθισμένο να ανταλλάσσονται επισκέψεις. Για να συμπληρώσει ότι η επίσκεψη αυτή της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ φυσικά και γίνεται στη σκιά της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα και των δραστικών μέτρων προσαρμογής.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι το Βερολίνο αντιλαμβάνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις. «Θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», όπως είπε. Μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στην Αθήνα θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.
                                                         Πρώτες εκτιμήσεις


Όπως σημειώνουν γερμανοί αναλυτές η χρονική συγκυρία της επίσκεψης είναι κάθε άλλο παρά τυχαία, καθώς πραγματοποιείται την επομένη του Eurogroup, 10 ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αλλά και μερικές εβδομάδες πριν τις αμερικανικές εκλογές.
Με δεδομένες τις διαφωνίες εντός της Τρόικας, οι οποίες καθυστερούν την σύνταξη της τελικής αξιολόγησης για την Ελλάδα και η οποία σε κάθε περίπτωση θα καταδεικνύει σοβαρές καθυστερήσεις και παραλείψεις, η επίσκεψη της Ά. Μέρκελ τροφοδοτεί εκ νέου τα σενάρια που θέλουν την καγκελάριο να προκρίνει μια πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα. Η ίδια άλλωστε εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα αποφασισμένη να συνεχίσει την πολιτική στήριξης της Ελλάδας, εκτιμώντας ότι είναι απρόβλεπτες και μη διαχειρίσιμες οι συνέπειες ενδεχόμενης εξόδου της Αθήνας από την ευρωζώνη.

Dpa, spiegel.de / Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. σύνταξης: Δήμητρα Κυρανούδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου