Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Καταγγελίες για την «Λειτουργία ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου μετά από καταγγελίες συναδέλφων αναφορικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ομόφωνα αποφασίζει:
Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας (Δ/ντής Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Αθήνας),
1. Να σεβαστεί τη νομιμότητα και να προχωρήσει στις τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, οι οποίοι έρχονται με απόσπαση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα μόρια των συναδέλφων,
2. Να ανακαλέσει την απόφαση του σχετικά με τον ορισμό συντονιστών – Διευθυντών ανά ομάδες σχολείων, απόφαση η οποία είναι αυθαίρετη και έωλη νομικά, αφού δεν προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διοικητική διάρθρωση της Π. Ε.
Καλούμε του αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς και τη νομιμότητα αναφορικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται και υλοποιούνται από το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας.

Τονίζουμε ότι καμία αλλαγή δεν έχει επέλθει στο νομικό καθεστώς που διέπει τη διοικητική διάρθρωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία να δικαιολογείται η αυθαίρετη και παράνομη απόφαση του Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας για ορισμό συντονιστών – διευθυντών ανά ομάδες σχολείων (κάτι που προβλεπόταν στο σχέδιο νόμου για τη διοικητική αναδιάρθρωση της Εκπαίδευσης της τέως υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, το οποίο δεν έγινε ποτέ νόμος του κράτους), καθώς και στο ζήτημα της μοριοδότησης (με βάση τα χρόνια και τη θέση υπηρεσίας, εντοπιότητα κλπ.) αναφορικά με το ζήτημα της τοποθέτησης των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, οι οποίοι έρχονται με απόσπαση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να καλύψουν ανάγκες της πρωτοβάθμιας.
Καλούμε τους όμορους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και από κοινού να προβούμε σε διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις για την ανάκληση των όποιων παράνομων αποφάσεων του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας.
Καλούμε το Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να παρέμβει, ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά μας δικαιώματα και οι κατακτήσεις μας.
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και αγώνα για τη διαφύλαξη και περιφρούρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και κατακτήσεων απέναντι σε όσους τα επιβουλεύονται.

                                                      ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.
                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                 Δ. Α. Πολυχρονιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου