Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου

Κε Δήμαρχε, όπως ήδη γνωρίζετε το Σικιαριδείο Ίδρυμα (φροντίδας & παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών για παιδιά με ειδικές ανάγκες) ανέστειλε τη λειτουργία του με απόφαση του Δ. Σ. του από 28 – 6 – 2012.
Η απόφαση αυτή του Δ. Σ. του ιδρύματος, αποτέλεσμα των ανάλγητων – αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα από τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, οδηγεί ευθέως στη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του ιδρύματος με ότι αυτό σημαίνει για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.
Επιπρόσθετα το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος έχει προσπαθήσει με κάθε μέσο από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς να παρεμποδίσει και ν’ αναστείλει τη λειτουργία του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου (αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας), κόβοντας την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος στα σχολεία (η οποία αποκαταστάθηκε μετά από παρεμβάσεις φορέων της πόλης – Σύλλογος Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, Δ. Ο. Ε., Δήμος Αμαρουσίου), αξιώνοντας από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να παραδώσουν το κτήριο που στεγάζονται και τα κλειδιά του μέχρι τις 20 – 9 – 2012, απειλώντας τους με δικαστικές προσφυγές.
Παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση για το συγκεκριμένο γεγονός, καλώντας το Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος να συνεργαστεί με τους φορείς της περιοχής, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο του ιδρύματος, φαίνεται ότι αυτό δεν αρκεί για να αποτρέψει τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος, οι οποίες μάλλον εκπορεύονται και καλύπτονται από τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική για το θέμα της ειδικής αγωγής και της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκχωρηθεί σε ιδιωτικά συμφέροντα και γι’ αυτό έχουμε όλοι ευθύνες και πρώτη από όλους η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, η οποία οφείλει να κάνει ότι είναι δυνατό για να αποτρέψει το κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες, που δραστηριοποιείται στην πόλη μας επί σειρά δεκαετιών, καθώς και του μεγαλύτερου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου της Αττικής, η λειτουργία του οποίου φαίνεται ότι είναι το τελευταίο εμπόδιο για την ευόδωση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του ιδρύματος.
Στο πλαίσιο αυτό σας καλούμε να παράσχετε κάθε δυνατή βοήθεια και αλληλεγγύη στον αγώνα των γονέων των παιδιών του Σικιαριδείου Ιδρύματος και των εκπαιδευτικών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου (που στεγάζεται στους χώρους του ιδρύματος), με στόχο την επαναλειτουργία του Ιδρύματος αλλά και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου, με πρώτα βήματα τη διάθεση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου στη διάθεσή τους, καθώς και την ανάληψη από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου της μεταφοράς των μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου από και προς το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.
Ακόμα σας καλούμε να στηρίξετε με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίσουν να κάνουν οι γονείς, οι εργαζόμενοι του Σικιαριδείου και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου με στόχο την αποκατάσταση της λειτουργίας του Ιδρύματος.

                                         Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου
                    της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
                                       ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου