Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

«ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ» στις 26 Σεπτάμβρη

       ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΛΕΙΣΤΕΣ
                 Όλα τα μαγαζιά, σχολές και σχολεία στο Μαρούσι κλειστά.
                Όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.
• Κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, ανεξάρτητα από τον τόπο δουλειάς και τις εργασιακές σχέσεις, κάθε άνεργος, έχει χρέος και πρέπει να συμβάλει τώρα στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας για να σταματήσει τώρα το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται. Να σηματοδοτήσει με τη συμμετοχή του την ταξική και πολιτική αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της. Ταξική αφύπνιση, αλληλεγγύη και οργάνωση στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια στον κοινό εχθρό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, που υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ.
• Να συνεδριάσουν τα Σωματεία των εργατοϋπαλλήλων του Δήμου, των οδηγών της Δημοτικής συγκοινωνίας, ο Εμπορικός Σύλλογος , έχουν ευθύνη για την επιτυχία της Γενικής Απεργίας.
• Ζητάμε άμεση συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρουσιού με μοναδικό θέμα, συμμετοχή στην γενική απεργία, ενημέρωση και προετοιμασία.
Να «νεκρώσουμε» κάθε τόπο δουλειάς σε όλο το Μαρούσι , να πλημμυρίσουν οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου.
Να ξεπεράσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απειλές και τους εκβιασμούς της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των δυνάμεών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Τα συνδικάτα, οι Επιτροπές Αγώνα, οι Σωματειακές Επιτροπές να πάρουν την προετοιμασία, την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στα χέρια τους. Να μη λείψει εργάτης και εργάτρια. Σε κάθε χώρο δουλειάς να γίνουν τώρα συνελεύσεις και να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην απεργία και την κλιμάκωση του αγώνα.
Ο δικός τους πλούτος εξαρτάται από τη δική μας φτώχεια.

Το μαυρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗΜ.ΑΡ), με τις «ευλογίες» της ΕΕ, του ντόπιου κεφαλαίου και την ολόπλευρη στήριξη των αστικών ΜΜΕ, φέρνει νέα μέτρα, εξαθλιώνει ακόμα περισσότερο τη λαϊκή οικογένεια, εντείνει την ιδεολογική τρομοκρατία, απειλεί και εκβιάζει.
Η επίθεση δεν καίει το σπίτι του διπλανού μας. Η ανεργία, οι απολύσεις, η φτώχεια, η φοροληστεία , βρίσκονται σε κάθε σπίτι και συνεχώς θα μεγαλώνουν. Η μαζική απλήρωτη εργασία και η επίθεση σε ολους τους κλάδους, αυξάνεται.
Δεν αντέχουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή.Μισή δουλειά-μισό μισθό-μισή ζωή. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δε πρέπει να γίνουμε.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας
Σε αυτήν την κλιμακωμένη επίθεση υπάρχει διέξοδος. Η λύση δεν ειναι η υποταγή, ούτε να σιχτιρίζουμε από απόσταση για το κακό το ριζικό μας.
Η απεργία πρέπει να αποτελέσει έμπρακτη απάντηση στη γενικευμένη επίθεση της εργοδοσίας σε κάθε τόπο δουλειάς.Η απεργία πρέπει να είναι δυναμική, να φέρει κάτι καινούριο. Να δώσει το έναυσμα για τη συνέχεια της πάλης μας. Να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, σε κάθε εργατική γειτονιά.
Κάθε εργατικός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης.
Ρίσκαρε. Τη δεκάρα, που ούτε δεκάρα πια δεν είναι. Τον τόπο για ύπνο που πάνω του πέφτει η βροχή. Και της δουλειάς τη θέση που αύριο θα χάσεις! Μπρος, στο δρόμο έξω! Αγωνίσου! Να περιμένεις πια δε γίνεται, είναι αργά πολύ!
Μπ. Μπρεχτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου