Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΟΧΙ στην εκχώρηση του καθαρισμού και της σίτισης των παιδιών σε ιδιωτικές εταιρίες

ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ   ΣΤΑΘΜΩΝ, ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Την Τετάρτη 25 Ιουλίου, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.- που έχει την ευθύνη της διαχείρισης των παιδικών σταθμών- επιχειρήθηκε για δεύτερη φορά (η πρώτη την περασμένη Πέμπτη 19.07.2012), με ιθύνοντα νου τον κ. Πατούλη, η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της σίτισης των παιδιών (catering) και του καθαρισμού των παιδικών σταθμών.Η απόλυτη ταύτιση της διοίκησης Πατούλη με τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους και της ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου είναι εμφανής. Τα μεγάλα λόγια και οι πρόσφατες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για καμία ιδιωτικοποίηση στο Δήμο ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα.
Κατά πάσα πιθανότητα η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν θα εγκρίνει όλες τις προσλήψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς που έχει ζητήσει ο Δήμος, μετά και από τις απολύσεις των συμβασιούχων.
Η διοίκηση Πατούλη προτιμά να μοιράσει 650.000 € των δημοτών σε επιχείρηση έτοιμου φαγητού, παρά να διεκδικήσει μέχρι τέλους από την κεντρική διοίκηση την πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού, κινητοποιώντας τους γονείς και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς,
Η διοίκηση Πατούλη προτιμά να δώσει 220.000 € των δημοτών σε ιδιωτική επιχείρηση καθαρισμού παρά να διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους του Δήμου και άλλους Δήμους, διαφανείς και αξιοκρατικές προσλήψεις του απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία προσωπικού, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που όλοι γνωρίζουμε πόσο είναι σεβαστά από τις επιχειρήσεις αυτές (υπόθεση Κούνεβα).

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης οποιασδήποτε υπηρεσίας του Δήμου, πολύ δε περισσότερο των κοινωνικών υπηρεσιών. Η σίτιση όμως των παιδιών στου παιδικούς σταθμούς αποτελεί εκτός όλων των άλλων και ζήτημα υγείας καθώς είναι σίγουρο πως κανένας γονιός δεν επιθυμεί το παιδί του να τρέφεται με “πλαστικές” τροφές που θα προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες, χωρίς ουσιαστική δυνατότητα ελέγχου.
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. εκφράστηκαν όλες αυτές οι αντιρρήσεις μας. Υπήρξαν τοποθετήσεις, αρνητικές για την υπερψήφιση της εισήγησης του προέδρου τόσο από το σωματείο των εργαζομένων και από τις δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, όσο και από μέλη που πρόσκεινται στη διοίκηση του Δήμου.
Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Νίκος Κάββαλος , αγνοώντας τον έντονο προβληματισμό που αναπτύχθηκε, θέλησε να προχωρήσει στην υπερψήφιση της δυνατότητας εκχώρησης των υπηρεσιών σίτισης και καθαρισμού των παιδικών σταθμών σε ιδιωτικές εταιρίες.
Πριν ολοκληρωθεί όμως η ψηφοφορία, τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου, τη διέκοψαν και προχώρησαν σε κατάληψη του γραφείου του προέδρου.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»
· συμπαρίσταται ενεργά στον αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρεπή ζωή.
· καλεί σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις όλους τους εργαζόμενους του Δήμου, καθώς μετά τους παιδικούς σταθμούς σειρά έχει η καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες.
· Υπερασπίζεται το αναφαίρετο δικαίωμα των γονιών να απαιτούν την ποιοτική σίτιση των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, κάτι που δε θα εξασφαλίζεται εάν η σίτιση εκχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρία catering.
· Διαφυλάττει το δημόσιο χρήμα, που προέρχεται από τους δημότες και υποστηρίζει πως το κόστος προμήθειας και παρασκευής του έτοιμου φαγητού κοστίζει στο Δήμο ακριβότερα από τις μαγείρισσες των παιδικών σταθμών και την αγορά φρέσκων και ποιοτικά ελεγμένων τροφίμων. Το ίδιο θα συμβαίνει και με την καθαριότητα, αν τηρηθεί η καθαριότητα και υγιεινή στα ίδια επίπεδα με σήμερα.
· Δεσμεύεται να ενημερώσει όλους τους γονείς και τους εργαζόμενους για τα γεγονότα και τις προθέσεις της διοίκησης και θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην οριστική αποτροπή της ιδιωτικοποίησης οποιασδήποτε δημοτικής υπηρεσίας.
· Καλεί τους δημοτικούς συμβούλους να μη δεχθούν να συζητήσουν στο δημοτικό συμβούλιο μια «μη απόφαση» του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. αφού καμιά απόφαση δεν πάρθηκε, εξ’ αιτίας της διακοπής της συνεδρίασης, από την παρέμβαση των εργαζομένων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου