Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ ΟΤΑ
Το έργο του ξεπουλήματος των υπηρεσιών του Δήμου ξεκίνησε. Η φιλοευρωπαϊκή - μνημονιακή Διοίκηση του Δήμου με την συνεχιζόμενη απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου τώρα προχωράει μεθοδευμένα στην ιδιωτικοποίηση τους. Η Διοίκηση του Δήμου αφού έστειλε στην ΑΝΕΡΓΙΑ εκατοντάδες εργαζόμενους το προηγούμενο διάστημα υλοποιώντας τον αντιλαϊκό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ σήμερα υπό τις διαταγές των ευρωπαίων «τοκογλύφων» αλλά και της κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) προχωράει μεθοδευμένα σε αργό «θάνατο» όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με απώτερο σκοπό το ξεπούλημα τους.

Συγκεκριμένα η Διοίκηση του ΝΠΔΔ ΟΚΟΙΠΑΔΑ προχτές το μεσημέρι μάζεψε τις υπεύθυνες των παιδικών σταθμών και τους ανακοίνωσε ότι η Διοίκηση θα προχωρήσει άμεσα από το Σεπτέμβρη στην «ενίσχυση» της καθαριότητας των παιδικών σταθμών με ιδιωτικά συνεργεία και από το Γενάρη θα δώσει και τη σίτιση σε κέτεριγκ, γεγονός που δεν διαψεύτηκε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο αντιθέτως ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ στη παράσταση που πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ ΟΤΑ υπεραμίνθηκε των θέσεων του.
Άραγε είναι τυχαίο ότι παρόμοια τοποθέτηση εξέφρασε και ο Δήμαρχος Αθηναίων (που εκλέχτηκε από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ και τώρα συγκυβερνά με τη ΝΔ) ο οποίος ζητά την αλλαγή του σημερινού μοντέλου των κονωνικών δομών όπως λειτουργούν και ειδικά για τους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ θεωρώντας αναπόφεκτες τις μειώσεις – απολύσεις προσωπικού και τάσσεται υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων αφού όπως υποστηρίζει «κοστίζουν περισσότερο στο κράτος από ότι στους ιδιώτες».
Κατά τα άλλα οι Διοίκησεις των Δήμων «συμμερίζονται και συμπαραστέκονται» στον καθημερινό αγώνα των εργαζομένων.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου να σταματήσει κάθε διαδικασία ξεπουλήματος. Να πάρει τη πολιτική απόφαση και να προχωρήσει στην ανανέωση των συμβάσεων και να δρομολογήσει τη ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Ο κ. Δήμαρχος και οι αυλικοί του θα πρέπει να καταλάβουν ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν είναι μαγαζάκι τους, θα πρέπει να τους εξηγήσει κάποιος ότι ο Δήμος δεν είναι όμιλος από ιδιωτικές εταιρείες που πουλιούνται και «τζογάρονται» ανάλογα με τα κέρδη και τις ζημιές. Οι υπηρεσίες του Δήμου και ιδίως οι παιδικοί σταθμοί εξυπηρετούν το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού τα παιδιά.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους όλου του Δήμου, τους γονείς αλλά και τους φορείς του Δήμου Αμαρουσίου να μην επιτρέψουν ούτε μια καρφίτσα να περάσει στα χέρια των εργολάβων που σκοπός τους ήταν και είναι το κέρδος, αλλά να απαιτήσουν σύγχρονους δημόσιους παιδικούς σταθμούς πλήρως εξοπλισμένους όπου θα είναι σε θέση να απορροφίσουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικίας , χωρίς τροφεία (να εξασφαλιστεί με από το κράτος η φροντίδα και η σίτιση), με κατάλληλο παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό που να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.
21 Ιουλίου 2012

                                                           ΔΑΣ ΟΤΑ
                Παράταξη του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου