Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΜΑΛΙΕΙΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ

                 ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
     ΠΟΥ ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Η καταστροφή της κοινωνικής συνοχής και των πολιτικών κοινωνικής μέριμνας και αλληλεγγύης συνεχίζεται, χάρη στις πολιτικές των μνημονίων που υιοθέτησαν και επέβαλαν οι κυβερνήσεις του «ευρωμονόδρομου», με στόχαστρο τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα της εργαζόμενης πλειοψηφίας (μισθοί, συντάξεις, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, κοινωνική μέριμνα κ.ά.), προς χάρη των τραπεζών και των ξένων δανειστών, με τελευταία θύματα τα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας.
Στην πόλη μας λειτουργεί από χρόνια το οικοτροφείο (ορφανοτροφείο) θηλέων ΑΜΑΛΙΕΙΟ το οποίο φιλοξενεί πολλά παιδιά καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες (τροφή, στέγη, παιδεία), τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν οι οικογένειες τους. Εξαιτίας όμως των μνημονιακών πολιτικών το ΑΜΑΛΙΕΙΟ οικοτροφείο θηλέων θα αναγκαστεί σύντομα να σταματήσει τη λειτουργία του (διώχνοντας σημαντικό αριθμό τροφίμων του σχολικής ηλικίας), αφού αδυνατεί πλέον να καλύψει οικονομικά τα έξοδα τους.
Αυτό είναι αποτέλεσμα της περικοπής, μέχρις εξαφανίσεως, των παροχών προς τα ιδρύματα κοινωνικής μέριμνας από την κεντρική κυβέρνηση, αφού οι πολιτικές των μνημονίων δεν αφήνουν περιθώρια για δαπάνες κοινωνικής μέριμνα και αλληλεγγύης. Ακόμα η ακίνητη περιουσία του ΑΜΑΛΙΕΙΟΥ ιδρύματος (ακίνητα κλπ.) εξαιτίας της ανάλγητης και αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του μαύρου μετώπου (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) δεν αποφέρει πλέον τα έσοδα που έφερνε παλαιότερα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και της βαριάς αντιλαϊκής φορολογίας επί των ακινήτων (χαράτσια κλπ.), βλέπεται το ΑΜΑΛΙΕΙΟ ίδρυμα δεν μπορεί να συστήσει «off sore» εταιρίες για να μην πληρώνει φόρους, όπως έκαναν πολλοί άλλοι από αυτούς που προσπαθούν να μας σώσουν με τα μνημόνια.

Το αποτέλεσμα είναι το ΑΜΑΛΙΕΙΟ οικοτροφείο θηλέων, το οποίο λειτουργεί στην πόλη μας αρκετές δεκαετίες και προσφέρει ανυπολόγιστης σημασίας έργο κοινωνικής μέριμνας, να οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο με ότι αυτό σημαίνει για την κοινωνική μέριμνα στη χώρα μας.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών, που ακολουθούνται και εφαρμόζονται τα τρία τελευταία χρόνια στη χώρα μας και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι ο μοναδικός δρόμος για τη «σωτηρία» μας.
Η καταστροφή της κοινωνικής συνοχής, των κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων είναι το μόνο σίγουρο από την εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων που προέρχονται από την ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και ο μόνος δρόμος για τη σωτηρία των εργαζομένων είναι η ανατροπή τους.
Καλούμε την πολιτεία να ενισχύσει άμεσα οικονομικά το ΑΜΑΛΙΕΙΟ οικοτροφείο θηλέων, ώστε να μην οδηγηθεί στο κλείσιμο.
Καλούμε τη Δημοτικής Αρχή Αμαρουσίου και τις Δημοτικές Παρατάξεις να προχωρήσουμε σε ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η περιστολή ή η αναστολή εργασιών και τελικά το κλείσιμο του ΑΜΑΛΙΕΙΟΥ οικοτροφείου.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

                   Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                        ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                            Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                   Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου