Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

«Διαζύγιο» Πατούλη με τη σοβαρότητα

Με τη φράση «κάποιου του χάριζαν ένα γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια», ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου Αλέξανδρος Μπρέγιαννης απαντά στο δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για τις «ειρωνικές απαντήσεις», όπως λέει, στην πρότασή του για υπόγειο πάρκινγκ στο δήμο.
«Μας ειρωνεύονται, για γκάφες και μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια! Μας ειρωνεύονται, επειδή καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, ενώ εκείνοι σπαταλούν εκατομμύρια για ανούσια έργα, χωρίς αναπτυξιακό και κοινωνικό όφελος! Μας ειρωνεύονται, επειδή υποβάλαμε μια συγκροτημένη πρόταση και ξεχνούν ότι η δική τους (το πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης), κηρύχθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω "ουσιωδών νομικών πλημμελειών". Μας ειρωνεύονται, επειδή κοστολογήσαμε το έργο, ενώ εκείνοι υπερκοστολογούν κάθε τεχνικό έργο (βλ. πεζογέφυρες των 350 χιλ. που τις κοστολογούν 1,1 εκατ.) και υποκύπτουν στις ανάγκες των εργολάβων που εξυπηρετούν!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλ. Μπρέγιαννης.
Και συνεχίζει: «Μας ειρωνεύονται, ότι διατυπώσαμε μια πρόταση για κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, σε χώρο όπου η ίδια η διοίκηση του δήμου είχε δεσμευτεί ότι θα το πράξει, μέσα από το πρόγραμμά της! Μας ειρωνεύονται, ότι η πρότασή μας είναι ανέφικτη, επειδή δεν έχει ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο χώρο που προτείναμε, ενώ η ίδια η Διοίκηση ισχυριζόταν ότι είχε λύσει το ζήτημα και μπορούσε να αξιοποιήσει το χώρο!».
Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ:

Δεν περιμέναμε άλλη αντίδραση από μια Διοίκηση που, ουσιαστικά έχει κάνει θεσμό τις «ευχαριστίες» και επιδιώκει τα «μπράβο» μας, από το να μην αναγνωρίζει κάτι θετικό στην Αξιωματική Αντιπολίτευση και ειδικά τις προτάσεις μας.
Προτάσεις που, τους πληροφορούμε (επειδή προφανώς δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ σοβαρά) είναι δεκάδες: για το Ρυθμιστικό Σχέδιο, για το Γραφείο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, για τα έργα υποδομής στις γειτονιές (αντί των έργων βιτρίνας που εκείνοι επιλέγουν), για τις σχολικές επιτροπές, για το δημοτικό προϋπολογισμό και τόσες άλλες.
Μας ειρωνεύονται, για γκάφες και μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια!
Μας ειρωνεύονται, επειδή καταθέτουμε τεκμηριωμένες προτάσεις, ενώ εκείνοι σπαταλούν εκατομμύρια για ανούσια έργα, χωρίς αναπτυξιακό και κοινωνικό όφελος!
Μας ειρωνεύονται, επειδή υποβάλαμε μια συγκροτημένη πρόταση και ξεχνούν ότι η δική τους (το πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης), κηρύχθηκε παράνομη από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω «ουσιωδών νομικών πλημμελειών».
Μας ειρωνεύονται, ότι διατυπώσαμε μια πρόταση για κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ, σε χώρο όπου η ίδια η διοίκηση του Δήμου είχε δεσμευτεί ότι θα το πράξει, μέσα από το πρόγραμμά της!
Μας ειρωνεύονται, ότι η πρότασή μας είναι ανέφικτη, επειδή δεν έχει ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο χώρο που προτείναμε, ενώ η ίδια η Διοίκηση ισχυριζόταν ότι είχε λύσει το ζήτημα και μπορούσε να αξιοποιήσει το χώρο!
Μας ειρωνεύονται, επειδή κοστολογήσαμε το έργο, ενώ εκείνοι υπερκοστολογούν κάθε τεχνικό έργο (βλ. πεζογέφυρες των 350 χιλ. που τις κοστολογούν 1,1 εκατ.) και υποκύπτουν στις ανάγκες των εργολάβων που εξυπηρετούν!
Μας ειρωνεύονται, επειδή θέλουμε να αξιοποιήσουμε τους κοινοτικούς πόρους. Όμως εκείνοι ασχολήθηκαν ποτέ, με τα κριτήρια του προγράμματος JESSICA και με το, αν αυτό επιτρέπει τη χρηματοδότηση της κατασκευής στο κέντρο της πόλης Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο άλλωστε δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου;
Μας θυμίζουν, τελικά, τη γνωστή παροιμία: «Κάποιου του χάριζαν ένα γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια».
Ας σοβαρευτούν....

Μπρέγιαννης Αλέξανδρος
Επικεφαλής Αξιωματικής
Αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου


Υ.Γ.: Στη φωτογραφία, η 17η σελίδα από το πολύχρωμο και πανάκριβο, 30 σελίδων μεγέθους 30Χ25 εκ. προεκλογικό περιοδικό του κ. Πατούλη, με τίτλο «Το σχέδιό μας για μια σύγχρονη πόλη», στην οποία περιέχεται πρόταση (σε κύκλο) για δημιουργία πάρκινγκ στο οικόπεδο, για το οποίο σήμερα μάς λένε ότι «δεν ανήκει στο Δήμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου