Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τα εκλογικά περίπτερα των κομμάτων

Τη διάθεση 15 περιπτέρων στους κομματικούς συνδυασμούς επί της πλατείας Ευτέρπης και 43 στεγάστρων στάσεων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, «σύμφωνα με τις αρχές της αναλογικότητας και επί ίσοις όροις», αποφάσισε κατά πλειοψηφία(με απουσία μεγάλου αριθμού συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας), το Δημοτικό Συμβούλιο, εν όψει των εκλογών της 6ης Μαΐου.
Από 6 θέσεις παίρνουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, 4 θέσεις το ΚΚΕ, από 3 οι υπόλοιποι κομματικοί συνδυασμοί, ενώ οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ παραιτήθηκαν του δικαιώματος.
Στη Διακομματική Επιτροπή συμμετείχαν ο δήμαρχος Γ. Πατούλης, ο γ.γ. του Δήμου Μ. Χρηστάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νώντας Γαρδέλης και εκπρόσωποι των κομμάτων:
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αριστερά, Οικολόγοι Πράσινοι, Δημοκρατική Συμμαχία, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και Κίνημα «Δεν πληρώνω».
Επιφυλάξεις  διατυπώθηκαν εκ μέρους του συνδυασμού του ΚΚΕ και των άλλων συνδυασμών που υπάγονται στα κόμματα της ευρύτερης Αριστεράς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του εξαιρετικού συναδέλφου Αγγελου Πολύδωρου στην "ΑΜΑΡΥΣΙΑ", το πρακτικό της Διακομματικής Επιτροπής Εκπροσώπων των Κομμάτων, που υποβλήθηκε για τυπική έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε ψηφιστεί ομόφωνα και με την επιφύλαξη του εκπροσώπου του ΚΚΕ Μπάμπη Ζιώγα, ότι δεν συμφωνούσε με τις διατάξεις της
14496/12-4-12 κοινής απόφασης των υπουργών Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και της 14473/11-4-12 απόφασης του υπουργού Εσωτερικών που προβλέπουν την απαγόρευση των αφισοκολλήσεων και των αεροπανό.
Κατά την ψήφιση του Πρακτικού της Διακομματικής Επιτροπής, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" (που πρόσκειται στο ΚΚΕ) και του συνδυασμού "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" (Δ. Πολυχρονιάδης), ψήφισαν «Ναι» με την επιφύλαξη που είχε διατυπώσει και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ στη Διακομματική.
Μάλιστα ο Ν. Μπουντούρογλου δήλωσε: «Εμείς δεν θα βάλουμε αεροπανό, θα βάλουμε όμως πανό και αφίσες».
Αντίθετα, καταψήφισαν το Πρακτικό οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι των "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" και «παρόντες» δήλωσαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού "ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ".
"Τα κόμματα έχουν υποχρέωση μετά τις εκλογές να μαζέψουν όλο το διαφημιστικό υλικό τους, ώστε να μη δημιουργούνται σκουπίδια, όπως γινόταν κατά το παρελθόν", υπενθύμισε νωρίτερα στους εκπροσώπους των κομμάτων, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Κ. Νταλούκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου