Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Μυστικά & Ψέμματα της Δημοτικής Αρχής

Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 29ης Νοεμβρίου 2011 υποβάλλαμε ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή σχετικά με το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας - προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους Ο. Τ. Α. που εισηγείται η κυβέρνηση και συγκεκριμένα με ποια δικαιολογία και για ποιους λόγους ζητήθηκαν στοιχεία από 65 υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου (μεταξύ αυτών και υπαλλήλους καθαριότητας των σχολείων της πόλης μας) κατά το πρόσφατο παρελθόν, ώστε να διερευνηθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την υπαγωγή τους σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς (εργασιακή εφεδρεία), από τη στιγμή μάλιστα που η Δημοτική Αρχή δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να οδηγήσει σε καθεστώς εφεδρείας κανέναν υπάλληλο του Δήμου Αμαρουσίου.
Μάλιστα με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής το Δ. Σ. Αμαρουσίου έβγαλε και ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της εργασιακής εφεδρείας, πριν από λίγες ημέρες και ο κος Δήμαρχος (Γ. Πατούλης) διατυμπάνιζε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να δώσει στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών για τους υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου που υπάγονται (με βάση τις προθέσεις και τους νόμους της κυβέρνησης) στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.
Το ψέμα όμως έχει «κοντά ποδάρια», όπως λέει και ο λαός, γιατί στην ερώτησή μας σχετικά με το αν θα δοθούν στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία των 65 υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου τα οποία μαζεύτηκαν από τις υπηρεσίες του, με βάση τον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε από τη βουλή για την εργασιακή εφεδρεία, η απάντηση που μας έδωσε η Δημοτική Αρχή ήταν ότι αν δώσουν στοιχεία υπαλλήλων τους για την εργασιακή εφεδρεία και άλλοι Δήμοι της χώρας, τότε θα τα δώσει και ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

Τζάμπα, λοιπόν, πήγαν οι ευχαριστίες των διοικήσεων των σωματείων εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου προς τη διοίκηση του Δήμου και τις Δημοτικές παρατάξεις που ψήφισαν για το περιβόητο ψήφισμα του Δ. Σ. Αμαρουσίου ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία, αφού η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος κος Γ. Πατούλης είναι έτοιμος να ξεχάσει όσα δήλωνε ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία και να δώσει «στεγνά», κατά τη λαϊκή ρήση, τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου βορά στις διατάξεις των αντεργατικών νόμων και πολιτικών της κυβέρνησης της χούντας των αγορών (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ).
Για τους λόγους αυτούς και επειδή δεν μας αρέσει να κοροϊδεύουμε τους εργαζόμενους ούτε να δίνουμε αριστερά άλλοθι στη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, η οποία ταυτίζεται πλήρως και εφαρμόζει στο σύνολό τους αυτές τις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της χούντας των αγορών, εμείς δεν ψηφίσαμε το συγκεκριμένο ψήφισμα, αφού μάλιστα απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία του Δ. Σ. και οι προτάσεις που καταθέσαμε για τη διαμόρφωση του συγκεκριμένου ψηφίσματος.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να καταλάβουν καλά ότι δεν μπορεί να έχουν εμπιστοσύνη στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» αυτών που στηρίζουν και προωθούν όλες αυτές τις αντεργατικές και αντιλαϊκές επιλογές ( δες απολύσεις συμβασιούχων, πρόσληψη εργαζομένων μέσω Μ. Κ. Ο. κ.ά.) όπως ακριβώς κάνει η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γ. Πατούλης.
Ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτής της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής είναι οι συντονισμένοι πανεργατικοί – παλλαϊκοί αγώνες με στόχο να φύγουν όλοι όσοι εισηγούνται, εφαρμόζουν και στηρίζουν τέτοιου είδους πολιτικές.

Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ
 ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Ο. Τ. Α.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ – ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της
Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου