Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

«Τιμής ένεκεν στον σύγχρονο "ΟΔΥΣΣΕΑ" καπετάν ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΣΤΑΡΑ ...»

Τον πολυγραφότατο εμποροπλοίαρχο συγγραφέα και συντοπίτη κ. Νίκο Κωστάρα βράβευσε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης για την προσφορά του στην λογοτεχνία και στην πολιτιστική παράδοση του τόπου μας μέσα από τα πολυάριθμα άρθρα, δοκίμια και χρονογραφήματά του.

Στην τιμητική πλακέτα που απένειμε ο κ. Δήμαρχος προς τον κ. Κωστάρα αναγράφεται:
«Τιμής ένεκεν στον σύγχρονο "ΟΔΥΣΣΕΑ" καπετάν ΝΙΚΟΛΑ ΚΩΣΤΑΡΑ που χαράζει πορεία 50 χρόνια τώρα σε ταξίδια πνευματικά πλοηγεί λέξεις, πρόσωπα και γεγονότα, σμιλεύει με θαλασσινή αλμύρα τις δυσκολίες της ζωής, καταργεί τη θαλασσινή πυξίδα και γίνεται στεριανός καλλιεργητής του ήθους
Ο κ. Πατούλης υποδεχόμενος τον κ. Κωστάρα υπογράμμισε ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου με ιδιαίτερη χαρά εκφράζει την αναγνώρισή του στο συγγραφικό του έργο που έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις στη χώρα μας.» Αναφερόμενος στην πορεία της ζωής του σημείωσε ότι «από τα χρόνια που ταξίδευσε στη θάλασσα άρχισε να γράφει άρθρα, δοκίμια χρονογραφήματα, ταξιδιωτικά κείμενα γύρω από τη θάλασσα, αλλά και την Αρκαδία τόπος καταγωγής του. Συνεργάζεται με πλήθος περιοδικά και εφημερίδες, όπου δημοσίευσε πολυάριθμα κείμενα του αφιερωμένα στη θάλασσα, στην ιστορία στο τόπο καταγωγής του στα Εθνικά προβλήματα, στο περιβάλλον, καθώς και στη λογοτεχνία και τη βιογραφία προσώπων. Ως απόμαχος αγκυροβόλησε στο Μαρούσι και από το 1990 μπαρκάρισε στο καράβι της λογοτεχνίας.»
Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Κωστάρας εξέφρασε την ευχαρίστησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου για την αναγνώριση του έργου του, που εκφράζεται μέσα από αυτή τη διάκριση.
« Νιώθω μια συγκίνηση για την τιμή που κάνετε στον Αρκαδομαρουσιώτη Καπετάν Νικόλα Κωστάρα, για τη βράβευση του από το Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη. Για τον Καπετάν Νικόλα που με τη γραφίδα του προβάλει τις μαρουσιώτικες αρχές και παραδόσεις (ελευθερία και αλήθεια) στον Αθμόνιο Βήμα και στην Αμαρύσια. Τα ερειπωμένα εκκλησάκια του Μαρουσιού που αναφέρει ο μεγάλος Φώτης Κόντογλου όπως και τις αρκαδομαρουσιώτικες μορφές (Γ.Κατσίμπαλη, Γ.Τσαρούχη, Κ.Γαρδίκα, Μ.Φωτόπουλο, Κ.Γαβρά, Παν.Βαλκανά).
Με την πένα μου ποτίζω το δέντρο των Αθμονέων για να διατηρηθούν οι διαχρονικές αξίες και παραδόσεις του βαθύρριζου όμορφου τόπου μας φρενάροντας την αλλοτριωμένη καταναλωτική κοινωνία.»
Η βράβευση συμπολιτών μας που με τη ζωή και το έργο τους προσφέρουν στην πόλη και ευρύτερα στη χώρα μας μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι πλέον θεσμός για το Δήμο Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου