Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Κοινωνικό Παντοπωλείο το ... «Γεύμα Αγάπης»

Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται σήμερα η ελληνική οικογένεια, ο Δήμος Αμαρουσίου οργανώνει και αναπτύσσει τις δράσεις του γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης το οποίο σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου αποσκοπεί μέσω της ευγενικής προσφοράς των επιχειρήσεων, στην ουσιαστική υποστήριξη των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων.

Στις κοινωνικές δομές πρόνοιας που λειτουργούν καθημερινά όπως το «Γεύμα Αγάπης» και το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» προσφέρεται η δυνατότητα σε συμπολίτες μας να καλύψουν τις καθημερινές και μηνιαίες ανάγκες σίτισής τους με φαγητό και τρόφιμα μακράς διάρκειας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στις σημερινές αυξανόμενες ανάγκες των συμπολιτών υπογραμμίζει:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου κινητοποιεί τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και μέσω του εθελοντισμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας αναπτύσσει δράσεις με αποκλειστικό στόχο το κοινωνικό όφελος. Παράλληλα στο πλαίσιο της ευπρέπειας και της εχεμύθειας, οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας βρίσκονται σε εγρήγορση, προκειμένου να ανταποκριθούν άμεσα στα αιτήματα όσων έχουν ανάγκη, ώστε σε κάθε περίπτωση να είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας σωστά αντανακλαστικά στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών που έχουν γίνει μεγαλύτερες και πιο σύνθετες.»
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη και προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας κάτω από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης προτρέπει τους συνεργάτες του να εντείνουν την προσπάθεια, ενώ με εντολή του έχει ορισθεί υπεύθυνος του γραφείου Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Αλεπούς, ο οποίος σε δήλωσή του υπογραμμίζει:
«Η περίοδος οικονομικής ύφεσης που διανύουμε, έχει επηρεάσει σε μέγιστο βαθμό την ελληνική κοινωνία, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε καθημερινά αιτήματα από συμπολίτες μας για υποστήριξη και βοήθεια. Μέσα από την Κοινωνική Εταιρική Ευθύνη σε συνεργασία με επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, αναζητούμε τρόπους προσφοράς προς ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως πολύτεκνους, άτομα με αναπηρία, άνεργους, άπορους, κ.α.
Ο Δήμος Αμαρουσίου αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή των επιχειρήσεων στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας, επιβραβεύει τη συμμετοχή τους στα προγράμματα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ευελπιστούμε ότι το παράδειγμα τους θα βρει και άλλους μιμητές ώστε να οικοδομήσουμε μια κοινωνία προσφοράς και αλληλεγγύης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου