Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ερωτήματα "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ" προς τη Δημοτική Αρχή

1. Όπως γνωρίζετε στο μεταξύ των οδών Βασ. Σοφίας και Παλαιολόγου, οικόπεδο ιδιοκτησίας NIFRESTEL Α.Ε.Ε και ANSWER A.E.E., απεκαλύφθησαν μεγάλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα (προφανώς, οι πρώτες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του Αρχαίου Αθμονίου) και στα πλαίσια της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας εκκρεμεί αίτημα επιτροπής πολιτών – κατοίκων της περιοχής του κέντρου, ώστε το θέμα να έρθει προς συζήτηση κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο το χαρακτηρισμό του εν λόγω οικοπέδου ως κοινωφελούς χώρου και τη σχετική τροποποίηση σχεδίου πόλης στο Ο. Τ. 201Β, με ταυτόχρονη αναστολή των εργασιών αντιστήριξης που διενεργούνται στο οικόπεδο, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο Δήμος και η πολιτεία γενικότερα από την απαλλοτρίωση του χώρου και να προστατευθεί και αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή πότε προτίθεται να φέρει το θέμα για συζήτηση στο Δ. Σ.;
 Η περαιτέρω καθυστέρηση στις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για το συγκεκριμένο θέμα ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για την τύχη των ευρημάτων και καθιστούν υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή για την απώλεια ενός ακόμα κοινόχρηστου χώρου για την πόλη, στον οποίο μάλιστα υπάρχουν και σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ανάλογο ερώτημα σας υποβάλαμε και στις 23 – 9 – 2011 και μας απαντήσατε στη συνεδρίαση του Δ. Σ. της 27ης Σεπτεμβρίου 2011 ότι προτίθεστε να φέρετε το θέμα για συζήτηση σε προσεχή συνεδρίαση του Δ. Σ., ενώ η δέσμευσή σας αυτή δεν έχει ως τώρα πραγματοποιηθεί.
2. Επί της οδού Μεσογείων 87 στο Μαρούσι υπάρχει μάντρα οικοδομικών υλικών, η οποία με τη λειτουργία της ρυπαίνει (σκόνη κ. λ. π.) και ενοχλεί ολόκληρη τη γύρω περιοχή. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των κατοίκων της περιοχής προς το Δήμο υπάρχει αδικαιολόγητη ανοχή από την πλευρά του Δήμου, με αποτέλεσμα να επιτείνεται το υπάρχον πρόβλημα και να υποβαθμίζεται η ζωή των κατοίκων της περιοχής.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ως τώρα για τον έλεγχο νομιμότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης (δηλ. αν πληρούνται όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία της επιχείρησης στη συγκεκριμένη περιοχή, αν έχουν γίνει έλεγχοι στην επιχείρηση σχετικά με τις καταγγελίες των περίοικων) και σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την ικανοποίηση του αιτήματος των κατοίκων της περιοχής, ώστε να πάψει να υποβαθμίζεται η καθημερινή τους ζωή;

                                        Για το ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                               Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                      Αιρετός & ανακλητός εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου