Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ερωτήματα ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το Δ.Σ της 1ης Νοεμβρίου

1. Η Δημοτική αρχή ερωτάται, εάν θεωρεί ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στον Δήμο που κινδυνεύουν με απόλυση και αν θα δώσει λίστα με ονόματα υπαλλήλων για εφεδρεία ? 2. Εάν η δημοτική αρχή θεωρεί ότι η τροφοδοσία των παιδικών σταθμών γίνεται με επάρκεια? Εάν διασφαλίζεται η σωστή και ασφαλής διατροφή και παραμονή των παιδιών σε αυτούς?
3.Η δημοτική αρχή πιστεύει ότι η υπάρχουσα χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών διασφαλίζει την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων στον Δήμο? Ρωτάμε εάν η τροφοδοσία με φυσικό αέριο σχολείων διακόπηκε, με συνέπεια να παραμείνουν χωρίς θέρμανση? Εάν ναι γιατί και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα?
4. Εμμένει ο Κος Δήμαρχος να συμφωνεί στην κατασκευή Φωτοβολταϊκού Πάρκου σε έκταση 16.000 στρεμμάτων στην Πεντέλη? Συμφωνείτε με αυτού του είδους την "ανάπτυξη¨-καταστροφή της Πεντέλης σαν πρόεδρος του ΣΠΑΠ? Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, για την ματαίωση των σχεδίων παραπέρα καταστροφής και για την προστασία του Πεντελικού?
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
          ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ 2011.

1. Στα θέματα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης συνανθρώπων μας που δυσκολεύονται να επιβιώσουν, η Λαϊκή Συσπείρωση έχει την εκτίμηση ότι τέτοιες περιπτώσεις θα πολλαπλασιαστούν όσο αυξάνεται η φτώχεια και η εξαθλίωση των λαϊκών οικογενειών , σαν συνέπεια του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης και της κρίσης του.

Γι' αυτό προτείνουμε στην δημοτική αρχή :
1.1. Οι υπηρεσίες του Δήμου να μαζέψουν τα στοιχεία των ανέργων και απόρων δημοτών
1.2. Να απαιτήσουμε το πάγωμα των δανείων για κατοικία και την παρεμπόδιση όποιας προσπάθειας πλειστηριασμού γίνει.
1.3. Να εμποδίσουμε την διακοπή ηλεκτροδότησης και θέρμανσης των σπιτιών τους.
1.4. Οργάνωση τροφοδοσίας , από τις υπηρεσίες του Δήμου, με τρόφιμα και με είδη πρώτης ανάγκης , στις οικογένειες αυτές.
2. Προτείνουμε για μια ακόμη φορά την διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, των σχολικών επιτροπών, για την θέρμανση των σχολείων μετά τα αυξημένα έξοδα λόγω της αύξησης του Φ.Π.Α, αθώς και του ΝΠΔΔ Ο.ΚΟΙ.ΠΑ.ΔΑ για την δωρεάν σίτιση παιδιών και ηλικιωμένων που υποσιτίζονται.
3. Απαιτούμε την άμεση απόδοση των χρημάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, που παράνομα τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ παρακρατούν, έντοκα από τότε που μας τα χρωστάνε.Παράλληλα με την πολιτική απόφαση του Δ.Σ , η νομική υπηρεσία να αναλάβει την νομική διεκδίκηση. Γιατί αλλιώς η ελεγχόμενη πτώχευση και στάση πληρωμών του Δήμου, θα εξελιχθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία με τραγικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες στο Μαρούσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου