Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

To Δ.Σ. να καταδικάσει απερίφραστα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

        ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ,
                      ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Με καταιγιστικό τρόπο ανακοινώνονται καθημερινά από την κυβέρνηση, καθ’ υπόδειξη της τρόικας, μέτρα οικονομικού, κοινωνικού και διοικητικού χαρακτήρα που πλήττουν με τον πιο βάναυσο τρόπο όχι μόνο τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό της κάθε λαϊκής οικογένειας, αλλά δημιουργούν καταστάσεις πανικού και ανασφάλειας σε αυτές.
Από τα πιο πρόσφατα μέτρα είναι εκείνο της εργασιακής εφεδρείας, στην ουσία απόλυσης, χιλιάδων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, παρακάμπτοντας το ίδιο το Σύνταγμα, χρησιμοποιώντας το τερτίπι της συγχώνευσης και κατάργησης οργανισμών και αντιστοίχων θέσεων εργασίας.
Στο Δήμο μας, αν και οι διατάξεις του «Καλλικράτη» είναι ρητές και σαφείς ως προς τα χρονοδιαγράμματα, δεν έχει ακόμα συνταχθεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ο Οργανισμός Λειτουργίας του Δήμου, ούτε έχει δοθεί στους ενδιαφερόμενους (δημοτικές παρατάξεις, σωματεία εργαζομένων) κάποιο προσχέδιο που θα αποτελούσε ενδεχομένως βάση συζήτησης.
Με την παρούσα, ζητούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να καταδικάσει απερίφραστα το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, να μη δώσουν οι υπηρεσίες του Δήμου καμία λίστα με πλεονάζον προσωπικό όπου αυτό απαιτηθεί από την Κυβέρνηση,

 (εξάλλου , δεν υπάρχει τέτοιο και οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες, σε ορισμένους κρίσιμους τομείς, π.χ. βρεφονηπιακοί σταθμοί, τομέας καθαριότητας, κοινωνικές υπηρεσίες, οικονομικές υπηρεσίες), να θεωρήσει αυτό πως στο Δήμο Αμαρουσίου κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει για τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας του, να μην αξιοποιήσει σχετικές διατάξεις και νόμους για την παραχώρηση καμίας υπηρεσίας του Δήμου σε ιδιώτες , με κανένα πρόσχημα και κανέναν τρόπο, και να καταθέσει η Δημοτική Αρχή το συντομότερο δυνατόν στις δημοτικές παρατάξεις και τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου το Σχέδιο Οργανισμού του Δήμου, μέσω του οποίου θα καλύπτονται όλες οι υπάρχουσες θέσεις όλων των εργαζομένων του Δήμου, ενώ παράλληλα θα προβλέπονται σε ένα βάθος χρόνου οι αυξανόμενες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, λόγω συνταξιοδοτήσεων, μετατάξεων κ.λ.π. καθώς και η ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρει ο Δήμος στους συμπολίτες μας, βάσει των δημόσιων και κοινωνικών του χαρακτηριστικών.
Να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους αγώνες των εργαζόμενων και να ενημερώσει την τοπική κοινωνία με ειδικό φυλλάδιο και μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Λευτέρης Μαγιάκης
Πέτρος Κούκουζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου