Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Σε επιφυλακή οι Τούρκοι για τη σωστή καταμέτρηση
Συνεχίζεται, σύμφωνα με το  "www.trtgreek.com", η διαδικασία απογραφής πληθυσμού στη "Μακεδονία", η οποία ξεκίνησε στις 1 Οκτωβρίου. 
" Η πολυεθνική δομή της χώρας, τονίζει το ιστολόγιο, είχε προκαλέσει αντιπαραθέσεις σε προηγούμενες απογραφές πληθυσμού. Μέλη πολιτικών παρατάξεων και μη κυβερνητικών οργανώσεων που εκπροσωπούν τους Τούρκους που ζουν στη "Μακεδονία", είναι σε επιφυλακή για τη σωστή απογραφή του τουρκικού πληθυσμού στην χώρα αφού σε προηγούμενες απογραφές ο αριθμός των Τούρκων, εσκεμμένα παρουσιάζονταν λιγότερος από ότι στην πραγματικότητα είναι.
Η Κρατική Στατιστική Υπηρεσία της "Μακεδονίας", βάσει την απογραφή πληθυσμού που έγινε το 2002, αποκαλεί Μακεδόνες το 64 % του πληθυσμού, Αλβανούς το 25% και Τούρκους το περίπου 4 %. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι Ρουμάνοι, Βόσνιοι και Πολωνοί αποτελούν το υπόλοιπο του πληθυσμού.
Όμως τα πολιτικά κόμματα και οι "Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις των Τούρκων της "Μακεδονίας" δηλώνουν πως οι αριθμοί αυτοί δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα σε ότι αφορά τον τουρκικό πληθυσμό που ζει στην χώρα και υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι αποτελούν τουλάχιστον το 5 % του πληθυσμού.

Ο αρχηγός του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος Kenan Hasip σημείωσε πως ο αριθμός των Τούρκων βγαίνει πιο μικρός από ότι είναι, επειδή αποκαλούνται Αλβανοί οι Τορμπέσιδες τουρκικής καταγωγής στην Δυτική Μακεδονία και Ρουμάνοι και αθίγγανοι Τούρκοι που ζουν στην Ανατολική Μακεδονία.
Ο κος Hasip που υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι εκπρόσωποι στις επιτροπές απογραφής πληθυσμού και ότι τα αποτελέσματα πολιτικοποιούνται από τα κόμματα που βρίσκονται στη εξουσία, κάλεσε όλους τους Τούρκους να πάρουν μέρος στη απογραφή πληθυσμού για να υπάρξει σωστό αποτέλεσμα."

1 σχόλιο:

  1. Η απογραφή στα Σκόπια ακυρώθηκε. Δείτε εδώ
    http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2302/33/lang,el/

    ΑπάντησηΔιαγραφή