Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Προάγει το ΧΑΦΙΕΔΙΣΜΟ στα σχολεία, η Αννα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - "Bilderberg"!

Κλήθηκαν Γονείς να υποδείξουν τους υπεύθυνους των καταλήψεων, στο Μαρούσι  !!!

Εμφύλιος πόλεμος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ στην "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ", βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων, με αφορμή τις καταλήψεις σχολείων, οι οποίες αυξάνονται συνεχώς και ανέρχονται πλέον σε 800.
Οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να μην μπουν στις τάξεις αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Μεταξύ των γονέων όμως υπάρχουν διχογνωμίες για τις μορφές αγώνα.
Καθώς οι μαθητές φέρονται αποφασισμένοι να μην μπουν στις αίθουσες πριν πάρουν βιβλία, οι γονείς μοιράζονται σε δύο «στρατόπεδα»:
Στο ένα βρίσκονται όσοι τάσσονται στο πλευρό των παιδιών και υποστηρίζουν τα «λουκέτα» ως μέσο πίεσης. Απέναντί τους έχουν όσους επιθυμούν να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά γιατί υπάρχουν, όπως λένε, «κι άλλοι τρόποι διεκδίκησης των αιτημάτων».
Την περασμένη Τετάρτη η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας, Διονυσία Αθανασοπούλου, θέλοντας να καταγγείλει ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχειρεί να μετατρέψει τους μαθητές σε «χαφιέδες» και να εκφράσει τη διαμαρτυρία της για την εμπλοκή δικαστικών και αστυνομικών αρχών στις καταλήψεις, σήκωσε πανό το οποίο έγραφε «Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».

«Δεν μιλήσαμε τυχαία για χαφιεδισμό» σημειώνει ο Βασίλης Τόγιας, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας. «Στο Μαρούσι όπως και σε πολλές άλλες περιοχές έχουν κληθεί οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων να υποδείξουν τους υπεύθυνους των καταλήψεων. Ποτέ δεν έχουμε στραφεί ενάντια στα παιδιά μας, πόσω μάλλον όταν διεκδικούν το μέλλον τους. Τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα θα τα επηρεάζουν για τα επόμενα 50 χρόνια. Καθήκον μας είναι να σταθούμε πλάι τους. Τα παιδιά δεν έχουν άλλο τρόπο διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων τους, παρά μόνο την κατάληψη. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, τα παιδιά αντιμετωπίζονται σαν δολοφόνοι»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου