Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Γ. Πατούλης:"ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια απόφαση"

Απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου στην επιστολή του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου
Με αφορμή επιστολή κατοίκων του Δήμου στην περιοχή του Πολυδρόσου για το θέμα της οδού Φραγκοκλησιάς, ως Δήμος Αμαρουσίου θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα ζητήματα που αφορούν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Πρώτον, η επίσκεψη του Δημάρχου είχε ως στόχο να υπογραμμίσει το έντονο ενδιαφέρον της σημερινής Διοίκησης του Δήμου για το ζήτημα της οδού Φραγκοκλησσιάς.
Καθώς και να επισημάνει το μεγάλο χρονικό διάστημα που έχει υπάρξει από το 2004 προκειμένου να βγει η απόφαση του ΣτΕ μετά την προσφυγή κατοίκων της περιοχής που αντιτίθενται στη διάνοιξη.
Δεύτερον, σε καμία περίπτωση η επίσκεψη του Δημάρχου δεν είχε ως στόχο να παρέμβει προς τη Δικαιοσύνη, πολύ δε περισσότερο να επιβάλει κάποια απόφαση. Αντίθετα, όπως μπορεί κάποιος να διαπιστώσει διαβάζοντας την επιστολή του Δημάρχου Γ. Πατούλη, η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του Δήμου, αυτό που τονίστηκε είναι η ανάγκη να υπάρξει επιτέλους μια απόφαση.
 Η δικαστική εκκρεμότητα για όσο διάστημα υφίσταται, αφαιρεί τη δυνατότητα οποιασδήποτε παρέμβασης στο χώρο αυτό, καθώς ούτε διάνοιξη μπορεί να γίνει αλλά ούτε διαμόρφωση και ανάπλαση του χώρου μπορεί να γίνει σε πεζόδρομο με δενδροφύτευση κ.λπ., εφόσον κριθεί από το Δικαστήριο ότι δεν θα πρέπει να διανοιχθεί η οδός.
Τρίτον, σε καμία περίπτωση ο Δήμος Αμαρουσίου δεν προωθεί επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιοχή όπως ανακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση. Άλλωστε, η δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου για σεβασμό του οικιστικού χαρακτήρα της γειτονιάς παραμένει σε ισχύ.
Αντίθετα, όσο παραμένουν εκκρεμή τα δικαστικά θέματα, οι συμπολίτες μας που κατοικούν στην περιοχή θα εξακολουθούν να υφίστανται τις επιβλαβείς συνέπειες της κατάστασης που όλοι γνωρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου