Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

«Μπαχαλάκηδες» και μηδενιστές, οι "ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ"!

Με αφορμή τη νέα ανακοίνωση της δημοτική κίνησης "ΚOΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ" με θέμα τη δημιουργία υπόγειου γκαράζ στην πλατεία Ευτέρπης , η οποία είναι γεμάτη ανακρίβειες , άθλια υπονοούμενα και αστήρικτες κατηγορίες, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Τους επιστρέφουμε τις αήθεις και αστήρικτες κατηγορίες που εκτόξευσαν σε βάρος της Δημοτικής Αρχής περί διαπλοκής και εξυπηρέτησης των συμφερόντων μεγαλοεργολάβων. Τους αποκαλούμε ευθέως ψεύτες και άθλιους συκοφάντες και τους προκαλούμε να στηρίξουν με αποδείξεις τις καταγγελίες τους.
Αν θεωρούν διαπλοκή να ανταποκρινόμαστε ως Διοίκηση στις δεσμεύσεις που αναλάβαμε προεκλογικά απέναντι στους πολίτες , τότε ναι, είμαστε διαπλεκόμενοι. Αν είναι διαπλοκή να δρομολογείς την κατασκευή χώρων στάθμευσης στο Κέντρο, χωρίς να επιβαρύνεις ούτε ένα ευρώ τους συμπολίτες σου, τότε ναι, είμαστε διαπλεκόμενοι. Αν είναι διαπλοκή να συζητά η Διοίκηση του Δήμου με υποψήφιους επενδυτές στην πόλη μας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, τότε ναι, είμαστε διαπλεκόμενοι. Αλλά δεν είμαστε «μπαχαλάκηδες» της πολιτικής, όπως είναι όσοι υποστηρίζουν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της δημοτικής κίνησης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. Γιατί μόνον «μπαχαλάκηδες» είναι όσοι προσπαθούν να ρίξουν σκιές σε κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια που γίνεται στο Μαρούσι. «Μπαχαλάκηδες» και μηδενιστές.

Κόντρα στα ψέματα και το φτηνό λαϊκισμό ... κάνουμε έργο
Είναι εύκολο να κάνεις τον «τσάμπα μάγκα» και να υποστηρίζεις να μην γίνει κανένα έργο στην πόλη με αυτοχρηματοδότηση. Το δύσκολο είναι να βρεις χρήματα, χωρίς να φορολογήσεις τους δημότες σου, ώστε σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία, να κάνεις έργα απαραίτητα για το Μαρούσι και τους συμπολίτες μας. Το «μάννα» έπεσε από τον ουρανό μόνο μια φορά, σύμφωνα με τις Γραφές. Αν πιστεύουν ότι ξαφνικά θα αρχίσει «να βρέχει λεφτά» στο Μαρούσι, εμείς δεν το πιστεύουμε. Ούτε μπορούμε να περιμένουμε τη Δευτέρα Παρουσία για να κάνουμε έργο στην πόλη.
 Γι αυτό εργαζόμαστε με σχέδιο και πρόγραμμα, ώστε να βρούμε επενδυτές που θα βάλουν τα χρήματα τους και να δημιουργήσουν υποδομές, που θα μας μείνουν στο τέλος «προίκα».

Κι επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά, πως με δεδομένη την κακή οικονομική κατάσταση του Δήμου, ως αποτέλεσμα του ανεξέλεγκτου δανεισμού της περιόδου 1999-2006, αλλά και την κατακόρυφη μείωση των δημόσιων επενδύσεων, ο μόνος τρόπος για να γίνουν μεγάλα έργα είναι η μέθοδος της αυτοχρηματοδότησης.
Λένε ψέματα οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, όταν ισχυρίζονται πως υπάρχει διαπλοκή με συμφέροντα.
Αφού όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τόσο στη διαγωνιστική διαδικασία για το γκαράζ της Ευτέρπης, όσο και σε όλα τα έργα που υλοποίησε ή υλοποιεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, είναι σύμφωνες με την απόλυτη και απαρέγκλιτη εφαρμογή της νομοθεσίας περί δημόσιων έργων, των θεμελιωδών αρχών περί δημοσιότητας, διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης των συμμετεχόντων. Και υπάγονται στην ελεγκτική αρμοδιότητα προϊστάμενων οργάνων, στις αποφάσεις των οποίων συμμορφωνόμαστε πλήρως. Χάρη σε αυτή τη διαφανή διαδικασία, επιλέχθηκε η εταιρία που παρουσίασε όχι μόνον την καλύτερη οικονομική προσφορά , αλλά διέθετε και το μέγεθος που διασφάλιζε ότι μπορεί να ολοκληρώσει το έργο. Δεν μπορεί επίσης κανένας να αμφισβητήσει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, η Διοίκηση Πατούλη πριν προχωρήσει στην υλοποίηση οποιουδήποτε έργου, πρώτα εξασφαλίζει την έγκριση των ελεγκτικών μηχανισμών του Κράτους. Χωρίς αυτήν την έγκριση, κανένα έργο δεν γίνεται, σε αντίθεση με την πρακτική του παρελθόντος, όπου έργα εκτελούνταν χωρίς να έχει προηγηθεί ο έλεγχος της νομιμότητας της ανάθεσης τους.
Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιους, μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία πετύχαμε να διασφαλίσουμε ότι για το διάστημα που ο ανάδοχος θα εκμεταλλεύεται το έργο (29 χρόνια), θα αποδίδει στο Δήμο σε ετήσια βάση ποσοστό 5% επί των ακαθάριστων εσόδων του. Το τίμημα αυτό είναι υψηλό, σε σχέση με τις τιμές της αγοράς που ισχύουν σήμερα. Κι επιπλέον, ο Δήμος Αμαρουσίου έχει το δικαίωμα και το περιθώριο, βάσει των όρων διακήρυξης που ο ανάδοχος έχει ήδη αποδεχθεί, να διαπραγματευτεί πριν την υπογραφή της τελικής σύμβασης ορισμένα οικονομικά στοιχεία όπως π.χ. το ωράριο λειτουργίας του πάρκιγκ, την τιμολογιακή πολιτική, το ελάχιστο εξασφαλισμένο μηνιαίο μίσθωμα. Μάλιστα, στους όρους διακήρυξης αναφέρεται ρητά ότι αν ο ανάδοχος δε συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του Δήμου και δεν τις αποδεχθεί, κηρύσσεται έκπτωτος και καταπίπτει η εγγυητική του επιστολή. Πότε έχει γίνει αυτό στο παρελθόν; Επομένως, είναι πλήρως διασφαλισμένη η διαπραγματευτική ισχύς του Δήμου, παρά τα ψεύδη της ανακοίνωσης των ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.
Τέλος, θεωρούμε πολιτική απρέπεια και έλλειψη σεβασμού στους δημοκρατικούς κανόνες και στη βούληση του μαρουσιώτικου λαού, να ισχυρίζεται ο συνδυασμός του 5,92%, ότι δεν διαθέτει την κοινωνική πλειοψηφία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του ο συνδυασμός που απέσπασε από την πρώτη Κυριακή, το 56,44% . Αν δεν προκύπτουν από την κάλπη οι πλειοψηφίες, από πού προκύπτουν; Σε ποια δημοκρατία οι μειοψηφίες επιβάλλουν τις απόψεις τους στις πλειοψηφίες;
Με τόσο βαθύτατα αντιδημοκρατικές αντιλήψεις, με απόψεις κόντρα στη λογική και φτηνούς λαϊκισμούς , το Μαρούσι δεν πρόκειται να πάει μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου