Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ενημέρωση - συζήτηση στο Δ.Σ για θέματα Παιδείας, ζητά η ΛΑ.ΣΥ. Αμαρουσίου

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τόσο για τους παιδικούς σταθμούς, όσο και για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, η παράταξη μας κρίνει αναγκαίο και επιβεβλημένο, να γίνει ενημέρωση, συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις, για τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 8/9/2011.
Προκειμένου η συζήτηση να έχει νόημα παρακαλούμε να υπάρξει ενημέρωση γραπτή και προφορική όσον αφορά τα παρακάτω
Α. Πόσοι είναι οι εργαζόμενοι και στους 14 Παιδικούς - Βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας και με ποιες εργασιακές σχέσεις.
Πότε λήγουν οι συμβάσεις όσων δεν είναι μόνιμοι η αορίστου χρόνου και εάν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις .
Εάν επαρκούν με βάση τον κανονισμό λειτουργίας των παιδικών σταθμών οι εργαζόμενοι για την κάλυψη των αναγκών τους. Πόσες αιτήσεις έγιναν από γονείς της πόλης μας σε κάθε σταθμό ξεχωριστά και πόσες έγιναν δεκτές .
Το ίδιο ζητάμε και για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για την πόλη μας.

 Ποιές ήταν οι προυποθέσεις του προγράμματος προκειμένου να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των δημοτών μας και πόσα παιδιά από το πρόγραμμα που πήρε ο Δήμος πήγαν σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς στην πόλη μας, πόσα σε άλλη πόλη και πόσα από άλλη πόλη χρεώθηκαν στο πρόγραμμα για εμάς.
Όσον αφορά τα τροφεία, γιατί αυξήθηκαν οι κλίμακες του οικογενειακού εισοδήματος με αποτέλεσμα οι αυξήσεις στα τροφεία να αγγίζουν ακόμα και το 120%.Γιατί καταργήθηκε η δωρεάν παροχή στους τρίτεκνους. Γιατί οι γονείς υποχρεώνονται να προκαταβάλουν τα τροφεία ανά δύο μήνες και το τελευταίο διάστημα τροφεία τριών μηνών ακόμα και αν το παιδί δεν φιλοξενηθεί στον παιδικό σταθμό το μήνα Ιούλιο.
Β. Ζητάμε να πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο με την ευθύνη της Δημοτικής Αρχής θα καλεστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς - πρώτα και κύρια οι μαθητές, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, Ένωση Γονέων, Ομοσπονδία Γονέων, Σύλλογοι δασκάλων και καθηγητών, Επιτροπή Παιδείας του Δήμου, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια επιτροπή παιδείας - για να ενημερωθούμε όλοι για τα προβλήματα στο Δήμο μας (ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και υλικοτεχνική υποδομή ), ώστε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο τις ανάλογες αποφάσεις προς την κατεύθυνση της έγκαιρης αντιμετώπισης τους.

                  ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ & ΘΑΝΑΣΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου