Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Λευτέρης Μαγιάκης:ΥΠΑΡΧΕΙ & ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

                 Υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης
Το τελευταίο χρονικό διάστημα  επιχειρείται να στηθεί ο γνωστός πια, δικομματικός καυγάς.
Από τη μια μεριά εκτοξεύονται βαριές κατηγορίες για τον τρόπο άσκησης της διοίκησης από τον κ. Πατούλη, ενώ από την άλλη επιχειρείται, το παρελθόν της διοίκησης Τζανίκου να φορτωθεί στον κ. Γιαννακάκο προδιαγράφοντας το μέλλον του.
Όλοι θυμόμαστε τις κορώνες του κ. Πατούλη για τα χρέη που άφησε η διοίκηση Τζανίκου, που όμως τώρα αναπαράγονται – δίκαια – από τον κ. Γιαννακάκο για τα χρέη που αφήνει η διοίκηση Πατούλη.
Και οι δύο αλληλοκατηγορούνται για το χρέος, την αδιαφάνεια, τη ρουσφετολογία, τη διαφθορά, τις προσωπικές στρατηγικές, τη διαπλοκή, την έλλειψη σχεδιασμού, την ανευθυνότητα κ.λ.π.
Η αλήθεια είναι πως έχουν δίκιο αφού και οι δύο εφαρμόζουν ακριβώς τις ίδιες πρακτικές μόλις βρεθούν στη διοίκηση.
Τι είναι λοιπόν αυτό που εκτρέφει, δεκαετίες τώρα, τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές συμπεριφορές που έχουν απαξιώσει, στα μάτια των πολιτών, εντελώς την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ;

1. Η έλλειψη δημοκρατίας που πηγάζει από το εκλογικό σύστημα που
τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση όσο και η σημερινή, με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», διατήρησαν ανέπαφο.
Η όποια διοίκηση, έχοντας το 60% των δημοτικών συμβούλων και την πλειοψηφία σε όλα τα θεσμικά όργανα της διοίκησης του δήμου, είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτη.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ανθίζουν αλαζονικές συμπεριφορές που οδηγούν στην αδιαφάνεια, τις πελατειακές σχέσεις και τη διαφθορά.
Η ουσιαστική συμμετοχή και ο έλεγχος των πολιτών παραμένουν κενό γράμμα χωρίς καμία θεσμοθέτηση...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 
http://www.kontrastonkairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου