Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εριδες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου

Με αφορμή το περιεχόμενο της τελευταίας ανακοίνωσης του επικεφαλής του συνδυασμού Μαρούσι Επιστροφή στο μέλλον, που αφορά την οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, για τη σημερινή δυσμενή οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου, υπεύθυνη είναι η πολιτική του αλόγιστου δανεισμού των διοικήσεων του παρελθόντος.
Και δυστυχώς για τον κο Γιαννακάκο, για τον αλόγιστο δανεισμό υπεύθυνα είναι πρόσωπα που στελεχώνουν το δικό του ψηφοδέλτιο και υπήρξαν «πρωτοκλασάτοι» συνεργάτες του προηγούμενου Δημάρχου.
Στο δικό του ψηφοδέλτιο φιλοξενούνται τα «βαρίδια του χθες», αυτοί που φόρτωσαν με χρέη εκατομμυρίων το Δήμο Αμαρουσίου. Αν νομίζουν ο ίδιος και οι «υποβολείς» των ανακοινώσεων του ότι οι πολίτες ξέχασαν, γελιούνται.
Αν νομίζουν ότι η δημιουργία ενός νέου συνδυασμού αποτελεί «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» και τους δίνει συγχωροχάρτι για τα εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος της πόλης, γελιούνται.
Στη δική μας διοίκηση έπεσε το βάρος να αναστρέψουμε την κατάσταση που αυτοί δημιούργησαν, να νοικοκυρέψουμε το Δήμο. Και το κάνουμε.
Δεύτερον, η απειλή των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης δεν μας φοβίζει. Καλώς να ορίσουν, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Και να ψάξουν τα πάντα και σε βάθος όχι 4ετίας, αλλά σε βάθος 20ετίας. Κάποιοι δικοί σας συνυποψήφιοι θα χάσουν τον ύπνο τους. Όχι εμείς. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.
Τέλος, αφήνουμε στον κο Γιαννακάκο και στους «υποβολείς» των ανακοινώσεων του, το θλιβερό προνόμιο να υπερασπίζονται το Δ.Ν.Τ., το μνημόνιο και όσα αυτό προβλέπει σε βάρος της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και σε βάρος του εισοδήματος εκατομμυρίων συμπολιτών μας. Αποκάλυψαν με ποιο μοντέλο σκοπεύουν να διοικήσουν το Δήμο.
Μας «υπόσχονται» απολύσεις προσωπικού, μειώσεις μισθών, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών. Αποκάλυψαν ποιο ρόλο επιθυμούν για τον εαυτό τους: όχι του διεκδικητή των συμφερόντων της πόλης, αλλά το ρόλο του «κομματικού γλείφτη» της εκάστοτε εξουσίας.
Οι πολίτες του Αμαρουσίου θα τους κρίνουν σε λίγες ημέρες.
Υπομονή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου